How to: Σωστός καθαρισμός προσώπου step by step

Όλα όσα χρειάζεσαι για αψεγάδιαστα καθαρό πρόσωπο

κοπέλα

Πρώτο και βασικό βήμα στο skincare δεν είναι άλλο από τον καθαρισμό. Eιδικά αν χρησιμοποιείς μακιγιάζ, ο τακτικός καθαρισμός πρωί/βράδυ, είναι απαραίτητος για να διατηρήσεις την υγεία της επιδερμίδας σου. Εν έτει 2021, oι ανάγκες μας όλο και αλλάζουν. Και φέτος, με την χρήση προστατευτικής μάσκας, ο σωστός καθαρισμός αποκτά ακόμη περισσότερη σημασία, μιας και είναι ένα από βασικά βήματα για να απαλλαγούμε από φραγμένους πόρους και το φαινόμενο της ακμής εξαιτίας της μάσκας (maskne). Tα καλά νέα, είναι πως με την σωστή ενημέρωση και την δοκιμή των κατάλληλων προϊόντων, μπορείς να αποκτήσεις την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι. Και επειδή όλα ξεκινούν από τον σωστό καθαρισμό, πάμε να δούμε τα επαναστατικά προϊόντα και gadgets που θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

καθαρισμός προσώπου

Βήμα πρώτο: Τα gadgets καθαρισμού ήρθαν για να μείνουν

Καμιά μας, μετά την ένταξη ενός gadget καθαρισμού στη ρουτίνα της, δε θα μπορούσε να επιστρέψει στις παλιές της συνήθειες, όπου χρησιμοποιούσε τα χέρια ή κάποιο σφουγγάρι προσώπου για τον καθαρισμό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η τεχνολογία στο skincare έχει καθοριστικό ρόλο, και το νο1 trend, αλλά και γεγονός για το οποίο όλες μιλούν, είναι τα πολυαγαπημένα gadgets καθαρισμού.

Όσους λόγους και αν σου δώσω για να τα εντάξεις στη ρουτίνα σου, μια δοκιμή αρκεί για να σε πείσει. Είναι ειδικά διαμορφωμένα για αυτόν τον σκοπό και το αποτέλεσμα που σου προσφέρουν , επαγγελματικό! Με τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με σφουγγάρια και τα απαλά χέρια. Όχι μόνο καθαρίζουν εις βάθος την επιδερμίδα μας, αλλά ταυτόχρονα δεν την αφυδατώνουν. 

Ένα τέτοιο gadget αποτελεί επένδυση, η οποία θα αναβαθμίσει το skincare σου και θα περάσει σε άλλο level, όπου ότι προϊόν και αν προσθέσεις στην συνέχεια θα απορροφηθεί και θα δράσει πολύ καλύτερα.

Βήμα δεύτερο: Οι μάσκες καθαρισμού

Οι μάσκες καθαρισμού και συνήθως με άργιλο , είναι το απόλυτο must have. Mόλις ξεκινήσεις να την χρησιμοποιείς τακτικά, θα δεις την επιδερμίδα σου να είναι πιο φωτεινή, με λιγότερα μαύρα στίγματα και σε συνδυασμό με την σωστή ενυδάτωση, θα είναι πιο απαλή από ποτέ.

Μετά το μπάνιο, όπου οι πόροι έχουν μαλακώσει άπλωσε την αγαπημένη σου μάσκα καθαρισμού με άργιλο ή άνθρακα για 2 φορές την εβδομάδα.

Βήμα τρίτο: Αντιοξειδωτικά προϊόντα

Κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στον σύγχρονο κόσμο της ομορφιάς και αυτό γιατί η ανάγκη αποτοξίνωσης (εσωτερική, αλλά και εξωτερική) είναι πιο έντονη από ποτέ. Προτίμησε φόρμουλες, ενισχυτικούς ορούς αλλά και ενυδατικές κρέμες ή αντηλιακά με αντιοξειδωτικές δράσεις, οι οποίες και θα βοηθήσουν στον καλύτερο καθαρισμό του προσώπου σου, αλλά και θα προστατεύσουν από εξωτερικούς ρύπους κατά την διάρκεια της ημέρας.   

Βήμα τέταρτο: Μη ξεχνάς πως όλα ξεκινούν από μέσα σου

Είμαι σίγουρη πως κάπου το έχεις ξαναδεί αυτό, αλλά πάμε πάλι.
Πίνοντας αρκετό νερό μέσα στην ημέρα σου και έχοντας μια καλή διατροφή με τροφές θρεπτικές και αλκαλικές, θα έχεις τον καλύτερο σύμμαχο, τόσο για μια καθαρή επιδερμίδα αλλά και για έναν καλύτερο εαυτό.

Βήμα πέμπτο: Οι επαγγελματικοί καθαρισμοί σε δερματολόγους

Οι ανάγκες κάθε γυναίκας είναι διαφορετικές, οπότε και η συχνότητα για πιο εξειδικευμένους καθαρισμούς, από πρόσωπο σε πρόσωπο αλλάζει. Ωστόσο, ένας ειδικός μπορεί να σου προσφέρει και ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. ξέχνα τους παραδοσιακούς τρόπους καθαρισμού και σε συνεννόηση με τον δερματολόγο σου, βρες την θεραπεία και την μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες. Ενδεικτικά μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους επαγγελματικού καθαρισμού είναι η δερμοαπόξεση.

Συντάκτης: Τόνια Τζαφέρη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top