Γιώργος Λάνθιμος: Επτά υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες για το Poor Things

Οι μεγάλοι ανταγωνιστές του Έλληνα σκηνοθέτη

Δείτε παλιότερο βίντεο του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τη μεγάλη του νίκη στη Βενετία, όπου απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα, ο Γιώργος Λάνθιμος συνεχίζει τη θριαμβευτική του πορεία με την ταινία Poor Things, που είναι υποψήφια στις επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες. 

O Λάνθιμος σκηνοθετεί το βέλασμα της Έμμα Στόουν

Η τελευταία ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη συγκαταλέγεται στα φαβορί για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, που θα απονεμηθούν στις 7 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες κι αποτελούν προάγγελο τον Όσκαρ, διεκδικώντας επτά βραβεία σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες. Μεταξύ των οποίων αυτές του Καλύτερου Σκηνοθέτη, της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, για την Έμμα Στόουν, του Β Ανδρικού Ρόλου για τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Μαρκ Ράφαλο, του Καλύτερου Σεναρίου και της Καλύτερης Μουσικής

Ο Γιώργος Λάνθιμος κι η Έμμα Στόουν στην πρεμιέρα του Poor Things στη Νέα Υόρκη

Ο Γιώργος Λάνθιμος κι η Έμμα Στόουν στην πρεμιέρα του Poor Things στη Νέα Υόρκη /Φωτογραφία AP Images/Evan Agostini

Η Μπάρμπι της Γκρέτα Γκέργουιγκ κι η σειρά Succession, ηγούνται των υποψηφιοτήτων στις Χρυσές Σφαίρες 2024 στις ταινίες και τις σειρές, συγκεντρώνοντας 10 υποψηφιότητες και 9 υποψηφιότητες αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η κινηματογραφική επιτυχία Oppenheimer, η οποία απέσπασε 8 υποψηφιότητες. 

Θρίαμβος για τον Γ. Λάνθιμο: Κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος εντάχθηκαν δύο νέες κατηγορίες, μια για Κινηματογραφικό Επίτευγμα στο Box-Office (μοιάζει να κονταροχτυπηθεί η ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ με την Μπάρμπι σε αυτήν τη νέα κατηγορία) και Καλύτερη Ερμηνεία σε Stand-Up Κωμωδία στην Τηλεόραση. Αυτό μετατρέπει τον συνολικό αριθμό των κατηγοριών βραβείων σε 27 (15 κατηγορίες Κινηματογράφου και 12 κατηγορίες Τηλεόρασης).

Δείτε το trailer της πολυσυζητημένης ταινίας Poor Things
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top