Πέθανε ο σκηνοθέτης του Εξορκιστή σε ηλικία 87 ετών

Είχε βραβευτεί με Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας

Δείτε διάφορες φωτογραφίες του Γουίλιαμ Φρίντκιν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν, που είχε υπογράψει ταινίες όπως Ο Εξορκιστής και Ο άνθρωπος από τη Γαλλία.

Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν σκηνοθέτησε την πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών, τον Εξορκιστή!

Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν σκηνοθέτησε την πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών, τον Εξορκιστή! /Φωτογραφία AP Images/Joel Ryan

Σκηνοθέτης κλασικών ταινιών από τη δεκαετία του ‘70, ο Φρίντκιν είχε βραβευτεί με Όσκαρ για την ταινία του Ο άνθρωπος από τη Γαλλία.

Τη δεκαετία του ‘70 ήταν ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στον αμερικανικό κινηματογράφο μαζί με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και τον Πίτερ Μπογκντάνοβιτς. 

Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν (δεξιά) το 1971 στα Όσκαρ με τον Τζιν Χάκμαν και την Τζέιν Φόντα 

Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν (δεξιά) το 1971 στα Όσκαρ με τον Τζιν Χάκμαν και την Τζέιν Φόντα /Φωτογραφία AP Images

Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία με τον Τζιν Χάκμαν ήταν μια ταινία γυρισμένη σαν ντοκιμαντέρ, με εξαιρετικές σκηνές καταδίωξης. Η ταινία κέρδισε Όσκαρ την καλύτερη ταινία, τη σκηνοθεσία και A' Ανδρικού για τον Τζιν Χάκμαν κι έγινε σημείο αναφοράς. Αμέσως μετά, συγκεκριμένα το 1973, ήρθε ο Εξορκιστής, μια ταινία που ανανέωσε το είδος των ταινιών τρόμου. Τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο, μια από τις πιο τρομακτικές και κλασικές ταινίες όλων των εποχών.

Το πόστερ της ταινίας Ο Εξορκιστής

Το πόστερ της ταινίας Ο Εξορκιστής

Για τον Εξορκιστή ο Φρίντκιν κέρδισε άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας. Η τελευταία του ταινία, με τίτλο The Caine Mutiny Court-Martial και πρωταγωνιστή τον Κίφερ Σάδερλαντ θα κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Δείτε το trailer της κλασικής ταινίας τρόμου του 1973, Ο Εξορκιστής
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top