Μπίλι Χόλιντεϊ: Η τραγουδίστρια που μπήκε στο στόχαστρο του FBI

Η ζωή της τραγουδίστριας των μπλουζ μεταφέρεται στον κινηματογράφο

Το Χόλιγουντ αγαπάει τις ιστορίες που ακροβατούν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, αυτή ήταν η διαδρομή της Μπίλι Χόλιντεϊ.

Η  ζωή της τραγουδίστριας των μπλουζ που σφράγισε τον 20ο αιώνα μεταφέρεται στον κινηματογράφο μέσα από την  ταινία  «ΟΙ Η.Π.Α. εναντίον της  Μπίλι Χόλιντεϊ».

Μπίλι Χόλιντεϊ: Η τραγουδίστρια που μπήκε στο στόχαστρο των Αμερικανικών μυστικών  υπηρεσιών

Η κυρία του μπλουζ  δεν ήταν μόνο μια σπουδαία ερμηνεύτρια αλλά και μια δυνατή φωνή ενάντια στον ρατσισμό. Πήγε κόντρα στο σύστημα που ήθελε τους αφρο-αμερικάνους είτε αόρατους, ή αυτονόητα κατώτερους και ένοχους.

Η Μπίλι Χόλιντεϊ μπήκε στο στόχαστρο του FBI που είχε σκοπό να την φιμώσει να την διαλύσει.Το ταλέντο της ερχόταν μαζί με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις: ουσίες και αλκοόλ την τραβούσαν όλο και πιο χαμηλά.

Η ταινία «ΟΙ ΗΠΑ εναντίον της  Μπίλι Χόλιντεϊ» παρακολουθεί τα χνάρια της έως το 1959 που έφυγε από την ζωή στα 44 της χρόνια.  

Το φιλμ κυκλοφόρησε την εποχή του Black Lives Matter και το κίνημα της έδωσε φόρα ενώ η πρωταγωνίστρια του Άντρα Ντρει κέρδισε και Οσκαρική υποψηφιότητα. Η ταινία προβάλλεται αυτές τις ημέρες στους κινηματογράφους.


Δείτε εδώ ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top