Έντονες αντιδράσεις για την απομάκρυνση του Στ. Καπάκου από την ΕΡΤ!

Ξέσπασε ''πόλεμος'' ανακοινώσεων

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΕΡΤ με μια λιτή ανακοίνωση ενημέρωσε και επίσημα το «διαζύγιο» με τον επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, αναφέροντας ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του».

Η απομάκρυνση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η είδηση έφτασε και στα αυτιά του αντιπρόεδρου της ευρωβουλής και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολίασε όχι μόνο την απόλυση του Σταύρου Καπάκου ως γεγονός, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο:
σσσ.jpg

Το δε ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, καθώς ερμηνεύει την απομάκρυνση ως προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης και μετατροπής της ΕΡΤ σε “τσιφλίκι” του Μαξίμου.

Ειδικότερα η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωση της υποστηρίζει:

“Η όλη διαδικασία απομάκρυνσης του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Σ. Καπάκου, είναι ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης.

Και μάλιστα όταν ο κ. Καπάκος ήταν μια ακραιφνής κομματική επιλογή (Διευθυντής Σύνταξης της Αυγής), κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Όμως η απομάκρυνσή του ως φαίνεται με «άνωθεν υπόδειξη», προδιαθέτει για το τι ακόμη θα δούμε, όσο τα διαλυτικά φαινόμενα και η λαϊκή αποδοκιμασία προς τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διευρύνονται. Γιατί στόχος είναι η ανενδοίαστη προσπάθεια (με κάθε μέσο) ελέγχου της ενημέρωσης και η με το «έτσι θέλω» προσπάθεια μετατροπής της ΕΡΤ -της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- σε τσιφλίκι του Μαξίμου.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το «ενδιαφέρον» του Μαξίμου για την προώθηση συγκεκριμένων -απολύτως ελεγχόμενων- δημοσιογράφων και στα υπό δημιουργία Κανάλια ορισμένων εκ των «υπερθεματιστών».

Με αυτές τις λογικές το «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο.”

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της εκφράζει ανησυχία, δεδομένης της αντιπαράθεσης που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στην ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Μετά την αναβίωσή της από το Μαύρο και τη ΝΕΡΙΤ, ανοίγει νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εικόνα της ΕΡΤ, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και η υπογραφή ΣΣΕ.

Ο διευθ��νων σύμβουλος εισηγείται και το Δ.Σ. αποφασίζει, κατά πλειοψηφία, την αποπομπή του γενικού διευθυντή ειδήσεων «μετά την άρνηση συμμόρφωσής του προς τις οδηγίες, αποφάσεις και εντολές της διοίκησης της ΕΡΤ».

Η ΕΣΗΕΑ παγίως είναι κατά των απολύσεων, αναμένει, ωστόσο, να φανούν οι κατευθύνσεις που προσδίδει πλέον στην ΕΡΤ η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε επίσης:


ΠΟΛΕΜΟΣ στην ΕΡΤ: Τέλος ο Σταύρος Καπάκος από τη γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης

ΡΗΓΜΑ σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση για την ΕΡΤ! Βέλη Παπαδημούλη και γκρίνια σε Πολιτική Γραμματεία


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top