Πρωτοφανής μαζική κυβερνοεπίθεση έχει μπλοκάρει Twitter, Spotify και όχι μόνο!

Διαμαρτύρονται οι χρήστες του διαδικτύου

Από το πρωί της Παρασκευής, δεκάδες χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται, καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε μερικές από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στον κόσμο.
111.jpgΟρισμένες από τις σελίδες που δεν είναι σχεδόν καθόλου προσβάσιμες είναι οι Amazon, Twitter, Github και Spotify.

Η κατάσταση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ε��ώ κατά πάσα πιθανότητα αφορά εξυπηρετητές DNS (Domain Name Servers).

Οι συγκεκριμένοι σέρβερ αποτελούν κύριο στοιχείο της ραχοκοκκαλιάς του διαδικτύου καθώς στην ουσία μεταφράζουν τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας που πληκτρολογούμε στον web browser στην διεύθυνση IP την οποία διαβάζει ο υπολογιστής για να μεταφερθεί στη συγκεκριμένη σελίδα.
ρ1.jpg

Όπως πιθανότατα συμβαίνει, ο Dyn, ένας μεγάλος DNS εξυπηρετητής, δέχεται επιθέσεις DDoS, δηλαδή έναν βομβαρδισμό αιτημάτων πολύ μεγαλύτερο από το τι συμβαίνει υπό κανονικές συνθήκες κίνησης στο διαδίκτυο, κάτι το οποίο προκαλεί κατάρρευση υπό το βάρος του τεράστιου αριθμού τους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC οι εταιρείες Amazon και DynDNS έχουν ήδη αναφέρει σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των χρηστών και ήδη το ζήτημα βρίσκεται υπό διερεύνηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top