ΣΚΛΗΡΗ ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κατά του ΑΠΕ

Για το τηλεγράφημα της Άγκυρας

​Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ κατηγορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή το σοβαρό λάθος σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν και τη λανθασμένη μεταφορά της είδησης, γεγονός που οδήγησε στην απόλυση του δημοσιογράφου Άρη Αμπατζή.

«Στον ανταποκριτή του ΑΠΕ στην Άγκυρα, προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη για το «δημοψήφισμα» Ερντογάν στη Δυτική Θράκη, παρ' όλο που το «διπλωματικό επεισόδιο» με την Τουρκία έχει ως αφετηρία τηλεγράφημα του Γραφείου Τύπου της Άγκυρας.

Η πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ και η διοίκηση του ΑΠΕ επιχειρούν να κλείσουν όπως-όπως την υπόθεση, αλλά τα ερωτηματικά προβάλλουν αμείλικτα για τη λειτουργία του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων και για τα Γραφεία Τύπου στο εξωτερικό.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ με επιστολή του στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη σε ό,τι του αναλογεί…». Το περιστατικό, όμως, αποκαλύπτει σοβαρά κενά στην πληροφόρηση, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Η διοίκηση του ΑΠΕ πρέπει να δώσει όλες τις δέουσες εξηγήσεις και να προβεί στις οφειλόμενες ενέργειες για την αποκατάσταση του κύρους του, που επλήγη για άλλη μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς ευθύνη των εργαζομένων.

Όσον αφορά τα Γραφεία Τύπου του εξωτερικού, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι με την απομάκρυνση των δημοσιογράφων από αυτά, αυξάνονται τα κρούσματα ελλιπούς ενημέρωσης με επικίνδυνες συνέπειες για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Το τελευταίο επεισόδιο, δυστυχώς, τα λέει όλα…»

Διαβάστε επίσης:

ΣΑΛΟΣ με την ΓΚΑΦΑ του ΑΠΕ: Ο Ερντογάν δεν είπε για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη!

Το ΑΠΕ απέλυσε τον ανταποκριτή στην Τουρκία μετά την ΤΡΑΓΙΚΗ γκάφα με τον Ερντογάν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top