Τηλεοπτικές άδειες: Πότε βλέπει τους 4 καναλάρχες ο Παππάς

Ποια είναι τα επόμενα διαδικαστικά βήματα - Αγωνία σε χιλιάδες εργαζόμενους

Συνάντηση με τους τέσσερις «προσωρινούς υπερθεματιστές», κατά τη νομική ορολογία, θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 3 μ.μ. ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες δεν προσδιορίζουν τον τόπο της συνάντησης.
Στο ραντεβού θα συζητηθούν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος στο πόθεν έσχες των τεσσάρων πλειοδοτών και στα άλλα έγγραφα που έχουν καταθέσει - ο οποίος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 5 ημερών - και μόνο στην περίπτωση που δεν εντοπιστεί πρόβλημα θα καταστεί τελικό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.
Ένα άλλο κρίσιμο ορόσημο είναι η καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος εντός 15 ημερών για να ακολουθήσει η καταβολή της δεύτερης και της τρίτης δόσης, εντός 12μήνου και 24μήνου αντίστοιχα. Η μη καταβολή της πρώτης δόσης από όσους πλειοδότησαν, συνεπάγεται αυτομάτως την απώλεια της τηλεοπτικής άδειας.
Αγωνιούν χιλιάδες εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια
Την ίδια στιγμή εντείνεται η αγωνία των εργαζομένων των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια στην πρόσφατη διαδικασία όπως και όσων δεν συμμετείχαν σε αυτήν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ζήτησε να υπάρξει μέριμν�� για αυτούς ακόμα και ο… ΣΥΡΙΖΑ! Ο αρχικός χρόνος των 90 ημερών μετράει ήδη αντίστροφα, με τα βλέμματα από την πλευρά τους να στρέφονται σε σημαντικό βαθμό στην εκδίκαση της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητούν να κηρυχθεί άκυρη και αντισυνταγματική.
Τα ανοιχτά ζητήματα
Αρκετά ζητήματα παραμένουν πάντως ακόμη ανοιχτά από την πλευρά της Πολιτείας, όπως αν θα δοθεί 5η άδεια ή αν θα προκηρυχθούν και πότε άδειες για θεματικά κανάλια, με τις δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών να είναι αντικρουόμενες. Ανοιχτό θεωρητι��ά - αλλά άγνωστο αν θα το επιδιώξουν κάποιοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην πράξη - είναι και το ενδεχόμενο δορυφορικής ή μέσω συνδρομητικής πλατφόρμας εκπομπής, όπως και μέσω διαδικτύου (web tv).
Την ίδια στιγμή, το αρμόδιο όργανο της Πολιτείας για τον έλεγχο της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, το Ε.Σ. Ρ. παραμένει ανενεργό ουσιαστικά, λόγω της διαφωνίας στη συγκρότηση και στις αρμοδιότητές του μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Αυγής» αναμένεται πάντως νέα πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη συγκρότησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top