Τηλεοπτικές άδειες: Μαραθώνιος για γερά νεύρα – Την Πέμπτη το αποτέλεσμα

Ξεπέρασαν τις 35 ώρες και… συνεχίζουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

​Το «λευκό καπνό» από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης περιμένουν οι πάντες, καθώς η μαραθώνια διαδικασία για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας συνεχίζεται. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση κλήθηκε να διαψεύσει ένα όργιο φημών για την πορεία της δημοπρασίας, ενώ συνεχίζεται, σε υψηλούς τόνους, η πολιτική αντιπαράθεση για τον αριθμό τον αδειών και την συμμετοχή του Ιωάννη Καλογρίτσα.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η διαδικασία ξεκίνησε στις 09:00 της Τρίτης και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και η επιτροπή έχουν ξεπεράσει τις 35 ώρες εγκλεισμού και… συνεχίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η κατακύρωση και της δεύτερης άδειας, με τη διαδικασία να συνεχίζεται για τις άλλες δύο. Με βάση και το σχεδιασμό, που προβλέπει διάλειμμα τριών ή τεσσάρων ωρών ανάμεσα στις δημοπρατήσεις, η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, «αγγίζοντας» σε συνολική διάρκεια τις 50 ώρες!

Την ώρα που οι «έγκλειστοι της οδού Πάντου» συνέχιζαν την «μάχη» για τις άδειες, στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης «έβρεξε» ασφαλιστικά μέτρα, καθώς ένας ένας οι δικαστικοί κλητήρες προσήλθαν και θυροκόλλησαν τις σχετικές αιτήσεις που έχουν υποβάλλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Παρά τα δημοσιεύματα στο Ίντερνετ και τα σχόλια στα social media για την πορεία του διαγωνισμού, ουδείς μπορεί να γνωρίζει το παραμικρό για τη διαδικασία καθώς, τόσο οι εκπρόσωποι των οκτώ υποψηφίων, όσο και η Επιτροπή, παραμένουν απομονωμένοι. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και κατακυρωθεί και η τέταρτη άδεια.

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, οι τέσσερις που θα πάρουν τις άδειες θα πρέπει να δικαιολογήσουν την προέλευση των κεφαλαίων που διέθεσαν και, αφού περάσουν 90 μέρες για να ολοκληρωθούν οι ενδεχόμενές δικαστικές διαμάχες, η Digea θα κληθεί να ρίξει μαύρο στα κανάλια που δεν θα έχουν πάρει άδεια, όπως τόνισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, γεγονός που επίσης πυροδοτεί αντιδράσεις.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοπτικές άδειες: Την Πέμπτη το αποτέλεσμα - Αλλαγή φρουράς και... φαγητού

Τηλεοπτικές άδειες: «Βροχή» τα ασφαλιστικά μέτρα από τα κανάλια

Τρολάρουν τη δημοπρασία οι celebrities: «Κλείστε και τα κανάλια της Βενετίας»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top