Τηλεοπτικές άδειες: Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός!

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Τηλεοπτικές άδειες: Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός!

Τη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, περιέγραψε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κρέτσος, «τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, μετά θα σφραγιστούν οι αίθουσες παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών και την Τρίτη το πρωί θα ξεκινήσει η διαδικασία».

«Θα δημοπρατηθούν τέσσερες άδειες, θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία και μάλλον ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς. Η προκήρυξη του διαγωνισμού βάζει όρους και προϋποθέσεις στους υποψηφίους και στη διεξαγωγή της δημοπρασίας όχι με στόχο να κουραστούν οι υποψήφιοι, αλλά να εξασφαλιστεί διαφάνεια και μεγαλύτερη ποιότητα τηλεοπτικών υπηρεσιών στο μέλλον» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν ��όνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Επιτροπή για τις άδειες ομολογεί: Δεν υπάρχει διεθνής πιστοποίηση του συστήματος δημοπρασίας

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top