Αιχμές ΕΣΗΕΑ για την κόντρα κυβέρνησης - δημοσιογράφων για την Αίγινα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Αιχμές ΕΣΗΕΑ για την κόντρα κυβέρνησης - δημοσιογράφων για την Αίγινα

Για «επικοινωνιακά παιχνίδια παραπληροφόρησης» και «κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ» κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, σχολιάζοντας την κόντρα κυβέρνησης – δημοσιογράφων για το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσαν φήμες που αναφέρουν πως κυβερνητικά στελέχη επέβαιναν στο φονικό ταχύπλοο, στις οποίες αναφέρθηκαν και γνωστοί δημοσιογράφοι μέσω των λογαριασμών τους στο Twitter, κάνοντας την κυβέρνηση να μιλά για «άθλια πολιτική εκμετάλλευση».

«Το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες έγινε πεδίο αντιπαράθεσης όπου η επικοινωνία υποκατέστησε την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η φημολογία το ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα οι ευθύνες να οδηγούνται σε δεύτερο πλάνο», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι με non papers, με αναρτήσεις στα μέσα κο��νωνικής δικτύωσης και με τη φήμη να υποκαθιστά την είδηση, η επικοινωνία «πνίγει» την ενημέρωση, με αποτέλεσμα κρίσιμα ερωτήματα να μένουν χωρίς απάντηση».

«Ο πόλεμος που καλλιεργείται και συντηρείται με επιμέλεια ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε δημοσιογράφους, υποδηλώνει ότι η διαπλοκή εξακολουθεί να προσφέρει άλλοθι για πολιτικές και πρακτικές, ώστε να συντηρηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ που οδηγεί σε άλλου τύπου μεθοδεύσεις. Αποτελεί παρακαταθήκη ζωής για μας ότι “η είδηση είναι ζόρικη υπόθεση” όταν μάλιστα ενοχλεί και βεβαίως ότι η δημοσιογραφία έχει κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top