Θρήνος και εμφύλιος στο Twitter για το αιματοκύλισμα στο Ντάλας!

Διχασμένες οι ΗΠΑ και στα social media

Θρήνος και εμφύλιος στο Twitter για το αιματοκύλισμα στο Ντάλας!

Το ρατσισμό και τις διχαστικές αντιλήψεις, που εδώ και μήνες έχουν κάνει τις ΗΠΑ καζάνι που βράζει, αντικατοπτρίζουν οι αναρτήσεις των Αμερικανών στα social media μετά το αιματοκύλισμα στο Ντάλας!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διαδήλωση οργής για τους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικές σφαίρες.

δδ.jpg

Όπως ήταν αναμενόμενο, το hashtag #dallas έγινε πρώτο trend, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και παγκοσμίως, με πολλούς χρήστες του Twitter να δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης, αλλά και να εκφράζουν τη λύπη τους για τα θύματα.

εε.jpg

Εκτός από το θρήνο, όμως, δεν λείπουν τα αμείλικτα ερωτήματα, αλλά και οι διαπιστώσεις για το ρατσισμό που υποβόσκει στην αμερικανική κοινωνία. «Γιατί φτάσαμε ως εδώ;», «γιατί δεν ξεφορτωνόμαστε επιτέλους τα όπλα;» και «οφθαλμός αντί οφθαλμού… θα μείνουμε τυφλοί!», γράφουν κάποιοι Αμερικανοί, ενώ άλλοι επισημαίνουν πως δεν υπήρξε παρόμοια αντίδραση όταν αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ Αφροαμερικανούς πολίτες, κάνοντας λόγο για «πόλεμο» εναντίον των έγχρωμων!

zz.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγίζουν καρδιές οι συγγεν��ίς των νεκρών αστυνομικών στο Ντάλας

ΒΙΝΤΕΟ: Διέκοψε συναυλία της η Μπιγιονσέ – «Σταματήστε να μας σκοτώνετε»!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top