Εκπρόσωποι των καναλιών προς κυβέρνηση: Κατεπείγουσες ερωτήσεις ζητούν κατεπείγουσες απαντήσεις

Τα εύλογα ερωτήματα τους για τις τηλεοπτικές άδειες και τον αριθμό των καναλιών που θα δημοπρατηθούν

Εκπρόσωποι των καναλιών προς κυβέρνηση: Κατεπείγουσες ερωτήσεις ζητούν κατεπείγουσες απαντήσεις

​Κατεπείγουσες ερωτήσεις που απαιτούν κατεπείγουσες απαντήσεις θέτουν οι εκπρόσωποι των καναλιών στην κυβέρνηση, σχετικά με τον αριθμό των αδειών που θα δημοπρατηθούν και τις χρονικές φάσεις που θα συμβεί αυτό.

Με ανακοίνωση τους, οι εταιρίες-μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Η κυβέρνηση, με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ψήφισε η Ελληνική Βουλή, όρισε ότι θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες για ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς γενικής στόχευσης.

Παράλληλα, παρουσίασε μια Μελέτη από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι προκύπτει η τεκμηρίωση ύπαρξης τεσσάρων μόνο τηλεοπτικών αδειών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ομιλία του στη Βουλή ενημέρωσε το Σώμα ότι θα δοθούν και άδειες θεματικού περιεχομένου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι «δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες».

Κατόπιν των παραπάνω, τίθενται εύλογα ερωτήματα προς τον Υπουργό Επικρατείας, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την Κυβέρνηση, που χρήζουν επίσημης απάντησης:

• Πόσες άδειες εθνικής εμβέλειας σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει συνολικά;

• Σκοπεύει να δώσει στη συνέχεια άδειες θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας - και πότε;

• Αντίστοιχα, πόσες άδειες και τι κατηγοριών θα δημοπρατηθούν (και πότε;) ανά περιφέρεια;

• Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να λάβει μέρος σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς να γνωρίζει πόσες άδειες θα δοθούν συνολικά;

Σε μια χώρα που λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της είναι η ανάγκη επενδύσεων ��αι επιχειρηματικών δράσεων, θα έπρεπε να είναι σαφές το πλαίσιο μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που γίνεται μάλιστα από το κράτος, με όρους σαφείς και διαφανείς, προκειμένου να μπορεί ένας επιχειρηματίας να αποφασίσει τη δυνατότητα συμμετοχής του. Όταν οι όροι είναι ασαφείς και αλλάζουν ανάλογα με το ποιος κάνει δηλώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, γεννιούνται ερωτηματικά για τους στόχους και τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Γι αυτό καλείται η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν άμεσα κι επίσημα απαντήσεις, για να μην γεννιούνται κι άλλες σκιές σχετικά με τους σχεδιασμούς τους για το τηλεοπτικό τοπίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες αποκαλύψεις για τις άδειες των καναλιών - Τα επίσημα έγγραφα και η παραποίηση της αλήθειας

Σπίρτζης: «Μετά τα κανάλια έρχονται και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top