Διαψεύδουν τα περί χρεών στο Δημόσιο τα κανάλια - ΔΕΙΤΕ τι αναφέρουν!

Καταρρίπτεται ακόμα ένας από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς

Διαψεύδουν τα περί χρεών στο Δημόσιο τα κανάλια - ΔΕΙΤΕ τι αναφέρουν!

Ακόμα ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε αυθαίρετα την ύπαρξη τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, εκείνο περί χρεών στο Δημόσιο και «κόκκινων δανείων», καταρρίπτει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Όπως τονίζει η ΕΙΤΗΣΕΕ, οι έξι σταθμοί – μέλη της (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ούτε καθυστέρηση στην καταβολή δόσεων, ενώ ο δανεισμός τους δεν εμπίμπτει στα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» και διαψεύδει όσα ��σχυρίστηκαν, ακόμα και από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (δηλαδή ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) δηλώνουν κατηγορηματικά ότι:

Α. Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

Β. Δεν υπάρχει από καμία εταιρεία μέλος μας, καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο πάντοτε των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.

Γ. Για τις έξι εταιρείες μέλη μας - και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα - ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορ��α των λεγόμενων "κόκκινων δανείων". Συνεπώς τα όσα λέγονται κατά κόρον - δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού - περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Τι σημαίνει η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης για 4 τηλεοπτικές άδειες-Ποιες οι συνέπειες

- Τι ισχύει για τα κανάλια στην Ευρώπη την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει αυθαίρετα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top