Πλήρης διάσταση απόψεων ΕΙΤΗΣΕΕ-Παππά για τις αλλαγές στο τηλεο��τικό τοπίο

Οι εκπρόσωποι των καναλιών καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει τη νομοθετική διάταξη που κατέθεσε

Πλήρης διάσταση απόψεων ΕΙΤΗΣΕΕ-Παππά για τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά είχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών στο πλαίσιο της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει τα εξής:

«Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή του, παρότι επρόκειτο ουσιαστικά για πρόσκληση σε μη υπαρκτό διάλογο. Δεν υπήρχε δηλαδή καν προσχηματικός διάλογος, παρά ειλημμένες αποφάσεις, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε αργά τη νύχτα την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες μη έχοντας καν την υπομονή να ακούσει τις απόψεις του κλάδου.

Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη της λογικής αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Παράλληλα αποδεικνύεται οτι η παράκαμψη του ΕΣΡ όχι μόνο συντελείται αλλά το ΕΣΡ υποκαθίσταται απο ενα και μόνο πρόσωπο, εν προκειμένω τον Υπουργό Επικράτειας, ο οποίος πλέον αναδεικνύεται σε... «υπέρτατο θεσμό» λειτουργίας του κράτους και «αποκλειστικό θεματοφύλακα» του πλουραλισμού!

Εξάλλου, η θεωρία της μισής αλήθειας που οδηγεί τελικά στο ψέμα - και που συστηματικά ασκείται στο συγκεκριμένο θέμα απο την Κυβέρνηση - υπηρετείται και πάλι. Ενώ διακήρυξαν 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας στην τροπολογία ομιλούν για 4 άδειες γενικού περιεχομένου. Άρα, ο Υπουργός κρατά γι�� τον εαυτό του το δικαίωμα να προκηρύξει στη συνεχεια πανελλαδικές άδειες θεματικού περιεχομένου. Έτσι, τα επιχειρήματα περί αντοχής της αγοράς δεν ευσταθούν και ασφαλώς δεν αντέχουν στην κριτική και οι θέσεις περί τεχνικής δυνατότητας.

Καταθέσαμε τις απόψεις μας αυτές καθώς και τις προτάσεις μας στον κ. Παππά, οι οποίες έχουν γίνει ήδη γνωστές και με το χθεσινό μας δελτίο Τύπου.

Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά πως η απόφαση της Κυβέρνησης για ύπαρξη τεσσάρων μόλις αδειών πανελλαδικής εμβέλειας παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα, τις αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας. Παράλληλα, θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της πρόθεσης της Κυβέρνησης να κλείσει υφιστάμενους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στόχος της να ελέγξει με μη νόμιμο τρόπο τους φορείς της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και κυρίως οι πολίτες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπιστούν ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε με «κυνήγι μαγισσών» και κατασκευή «εσωτερικών εχθρών», ούτε με το να επιχειρείται να ενοχοποιηθούν τα ΜΜΕ, επειδή παρουσιάζουν την αμείλικτη πραγματικότητα.
Η ΕΙΤΗΣΕΕ οφείλει να υπενθυμίσει σε όσους επιχειρούν να ανακαλύψουν τον τροχό, ότι ανακαλύφθηκε πριν χιλιάδες χρόνια. Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου υπάρχει Σύνταγμα, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και εμπειρία, ενώ λειτουργούμε σε μια ελεύθερη αγορά. Το Σύνταγμα λειτουργεί και θα λειτουργεί, όσο υπάρχουν ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης.

Καλούμε για μία ακόμα φορά την Κυβέρνηση να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της για διαφάνεια και συνταγματική νομιμότητα, αποσύροντας τη νομοθετική διάταξη που κατέθεσε και να υπάρξει διάλογος, με στόχο να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο, υγιώς, απρόσκοπτα και βιώσιμα».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, στην οποία καταγράφηκε πλήρης διάσταση απόψεων σχετικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ο υπουργός Επικρατείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος της διαβούλευσης του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media και εν όψει της διενέργειας του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Συνολικά, ο Υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις έντεκα φορέων, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι απόψεις και οι προστάσεις ώστε η διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας, με τη χορήγηση αδειών για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, να συντελεστεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας.
Σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Στη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε η πλήρης διάσταση απόψεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ κ. Πάνος Κυριακόπουλος (STAR), ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Πεφάνης (MEGA), ο Γενικός Γραμματέας κ. Στρατής Λιαρέλλης (ANT1), ο Ταμίας κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ), η Εφορος κυρία Άννα Σούρπη (ALPHA), το Μέλος Δ.Σ. κ. Γεώργιος Ζώης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), ο Γενικός Διευθυντής κ. Μανώλης Δραϊνάκης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Κωστής Φιλιππόπουλος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες εν μέσω αντιδράσεων

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες - Σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι: «Καταργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και τον πλουραλισμό»

Ν. Παππάς: Να κλείσει κανάλια για το… καλό τους θέλει η κυβέρνηση

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top