Βρήκε «τρύπα» και αγόρασε την Google με… 10 ευρώ!

Ποιος έγινε -έστω για λίγο- αφεντικό της ιστοσελίδας

Βρήκε «τρύπα» και αγόρασε την Google με… 10 ευρώ!

​Στη θέση του… αφεντικού της Google βρέθηκε, πριν από λίγες ημέρες, ένας πρώην υπάλληλός της, που εκμεταλλεύτηκε μια «τρύπα» στο λογισμικό και αγόρασε τoν κολοσσό της πληροφορικής έναντι 10 ευρώ!

Ο Σανμάι Βεντ βρισκόταν στο σπίτι του και σέρφαρε στο Ίντερνετ όταν διαπίστωσε ότι το domain name της Google ήταν διαθέσιμο προς αγορά. Όπως εξομολογείται ο ίδιος στο «Business Insider», αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για λάθος, ωστόσο, δήλωσε το ενδιαφέρον του και… αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο.

goo_0.jpg

Ο πρώην υπάλληλος της Google έγινε το… αφεντικό της δίνοντας 12 δολάρια (περίπου 10,7 ευρώ), ενώ απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης της ιστοσελίδας και το e-mail του γέμισε με πληροφορίες για το σύστημα ασφαλείας!

goo1_0.jpg

Μετά από λίγο, όμως, τα «τσακάλια» του κολοσσού της πληροφορικής καταλάβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά! Οι διαχειριστές ακύρωσαν την αγοραπωλησία του domain και επέστρεψαν στον Βεντ τα χρήματά του, τονίζοντας το… αυτονόητο, ότι δηλαδή το google.com έχει αφεντικό!

«Για ένα λεπτό ήμουν ο άνθρωπος που είχε στην κατοχή του το google.com», καταλήγει ο ίδιος.

AAEAAQAAAAAAAAWFAAAAJGI0NTRkMzkyLTNjM2UtNGM2YS1iNzBhLTlhZjk2YjE3NTgzOA.jpg

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με μεγάλη ιστοσελίδα: το 2003, το ίδιο έπαθε η Microsoft, όταν το hotmail.co.uk πέρασε για λίγο στην ιδιοκτησία κάποιου άλλου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top