ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: O Πάπας απέκτησε το δικό του περιοδικό!

ΔΕΙΤΕ πως είναι και τι λέει ο ίδιος γι' αυτό

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: O Πάπας απέκτησε το δικό του περιοδικό!

​Μόλις ένα χρόνο κλείνει ο Πάπας Φραγκίσκος στην έδρα του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας και κυκλοφορεί το δικό του περιοδικό!

Το εβδομαδιαίο περιοδικό «Il Mio Papa» («Ο δικός μου Πάπας») έχει 68 σελίδες και κυκλοφορεί από την περασμένη Τετάρτη, στα περίπτερα της Ιταλίας!

Αυτό που μπορεί κανείς να διαβάσει εκεί είναι από παπικές ανακοινώσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μέχρι μικρά μυστικά από την «προσωπική» ζωή του αγαπητού θρησκευτικού ηγέτη.

Επιπλέον, κάθε έκδοση θα περιλαμβάνει και μια αφίσα, η οποία θα συνοδεύεται από μια φράση του ποντίφικα.

«Είναι κάτι σαν fanzine (κυκλοφορεί από ερασιτέχνες εκδότες και δημιουργούς και διανέμεται συνήθως χέρι με χέρι και έξω από τα καθιερωμένα πλαίσια διανομής και διακίνησης εντύπων), αλλά προφανώς δεν μπορεί να μοιάζει σαν ένα περιοδικό για τους One Direction», λέει ο εκδότης του περιοδικού Άλντο Βιτάλι στους New York Times. «Στόχος μας είναι να είμαστε πιο σεβάσμιοι, πιο ευγενείς».

Μάλιστα επειδή είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί ένα τέτοιου είδους περιοδικό, ο Βιτάλι γνωρίζει πως μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά.

newego_LARGE_t_1101_54318141.jpg
Στην αρχή το περιοδικό θα κυκλοφορήσει σε 500.000 αντίτυπα στην τιμή των 50 cents. Στόχος όμως είναι σύ��τομα τα αντίτυπα να αυξηθούν ώστε να μπορεί το περιοδικό να φτάσει σε κάθε χώρα όπου υπάρχει έστω κι ένας καθολικός.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την πρώτη επέτειο από την ανάδειξή του στο θώκο του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (13η Μαρτίου 2013), ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε εναντίον της «εξιδανίκευσης» του προσώπου του, των «ιδεολογικών ερμηνειών» της σκέψης του και αρνήθηκε ότι είναι ένα «είδος σούπερμαν».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top