Εντοπίστηκαν χιλιάδες παραπλανητικές καταχωρίσεις στη Wikipedia

«Στημένες» πληροφορίες για να βγάζουν θετικό προφίλ οι επιχειρήσεις

Εντοπίστηκαν χιλιάδες παραπλανητικές καταχωρίσεις στη Wikipedia

Χιλιάδες παραπλανητικές καταχωρίσεις εντόπισαν οι υπεύθυνοι της Wikipedia, οι οποίοι προέβησαν στην αναστολή λειτουργίας τουλάχιστον 250 λογαριασμών ατόμων που μπορούσαν να βάζουν πληροφορίες στη μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια της εποχής μας.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Wikipedia παρατηρήθηκε συστηματική ανάρτηση πληροφοριών σε συγκεκριμένα λήμματα, ειδικά εταιριών, που λειτουργούσαν σαν έμμεση διαφήμιση και πρόβαλλαν θετικά, τυχόν αρνητικά θέματα που τις αφορούσαν.

Ένας από τους ενόχους είναι γνωστή εταιρεία που στο πελατολόγιό της έχει δεκάδες εταιρείες, οι οποίες την έχουν προσλάβει για να βελτιώσει το προφίλ της προς τους καταναλωτές.

Παρόμοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση, αφού πλέον αποδείχθηκε ότι υπάρχουν πλέον εξειδικευμένες εταιρείες που αναλαμβάνουν να αποκρύψουν οποιαδήποτε αρνητική πληροφορία για μεγάλες εταιρίες.

Η Wikipedia τόνισε ότι έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ύποπτα λήμματα και διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην διόρθωσή τους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top