«Καμπανάκι» της ΠΟΕΣΥ για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Τι αναφέρει για τα σχέδια της κυβέρνησης

«Καμπανάκι» της ΠΟΕΣΥ για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Την ανησυχία της για τα δημοτικά ΜΜΕ εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για εξυγίανσή τους.

«Τα δημοτικά ραδιόφωνα αναδεικνύουν τα καθημερινά προβλήματα, ενημερώνουν αντικειμενικά και ψύχραιμα, παρέχοντας έτσι πληροφόρηση χωρίς κραυγές στη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Η αποστολή τους είναι πολύ σημαντική και εάν τα σχέδια της Κυβέρνησης ευοδωθούν αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα κατά του πλουραλισμού, μετά τον «ξαφνικό θάνατο» και της ΕΡΤ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΣΥ.

Η ανακοίνωση επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα γίνουν απολύσεις 700 υπαλλήλων και υποστηρίζει πως, σε αυτή την περίπτωση, οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί θα οδηγηθούν σε μαρασμό και πολλοί από αυτούς σε κλείσιμο.

Κλείνοντας, η ΠΟΕΣΥ «απαιτεί από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αμέσως τα καταστροφικά της σχέδιά. Ταυτόχρονα, καλεί την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους Δημάρχους επικεφαλής των δημοτικών ραδιοσταθμών, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και εν τέλει αφανισμού της δημοτικής ραδιοφωνία��».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top