Ο Α. Κανάκης απαντά σε όσους τον επέκριναν για το ντοκιμαντέρ του

Για ποιον νιώθει θυμό ο παρουσιαστής;

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη «Immersion», πολλά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν, θετικά και αρνητικά. Ο ίδιος μέσα από την εκπομπή του ευχαρίστησε τον απλό κόσμο για την ανταπόκριση που υπήρξε τεράστια, όμως τώρα απαντά και σε εκείνους που μίλησαν αρνητικά για τη δουλειά του.

«Όταν βιώνεις αυτό που βιώσαμε όταν βρεθήκαμε στην Αφρική και στη συνέχεια εδώ, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, αυτή την εμπειρία που σου αλλάζει τη ζωή, αυτούς τους τόνους αγάπης και εκτίμησης για τη συγκεκριμένη δουλειά και αυτή την άνευ προηγουμένου ανταπόκριση του κόσμου στο έργο της ActioAid, τότε ο μόνος με τον οποίο μπορεί να θυμώσω είναι ο ίδιος μου ο εαυτός, αν του επιτρέψω να θυμώσει με ένα ή δύο άτομα (γιατί τόσα ήταν), τα οποία επέδειξαν μικροψυχία και αδίκησαν – για γνωστούςμ συγκεκριμένους λόγους μια τέτοια δουλειά. Οπότε, ας είναι καλά οι άνθρωποι και ίσως μια μέρα καταλάβουν», είπε.

Μάλιστα σε εκείνους που χαρακτήρισαν το ντοκιμαντέρ προσωποκεντρικό απαντά:

«Μα φυσικά ήταν προσωποκεντρικό. Το παγκόσμιο αυτό πρόγραμμα Immersion της ActioAid είναι εξορισμού προσωποκεντρικό. Η φιλοσοφία τους είναι προσωποκεντρική. Η εκτέλεσή του, επίσης. Η ActionAid επιλέγει ανθρώπους και εκμεταλλεύεται με κάποιον τρόπο της αναγνωρισιμότητά τους και μέσα από την καταγραφή του ταξιδιού τους, την εμπειρία τους, τα μάτια τους, μεταφέρεται η πραγματικότητα που βίωσαν και στον υπόλοιπο κόσμο», τόνισε.

Ο Αντώνης Κανάκης δηλώνει συγκλονισμένος από την ανταπόκριση του κόσμου και εκεί θέλει να μείνει.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την ανταπόκριση και εμείς και οι άνθρωποι της ActionAid, οι οποίοι μου μεταφέρουν ένα πρωτόγνωρο κύμα ανταπόκρισης. Επίσης, ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το πόσα σχολεία και παιδιά, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έχουν κινητοποιηθεί και προσφέρουν πλέον ενεργά στα προγράμματα της ActionAid. Ακόμα προσπαθώ να χωνέψω το νούμερο των ανθρώπων και των παιδιών του τρίτου κόσμου που θα βελτιωθεί σημαντικά η ζωή τους από την προσφορά των Ελλήνων μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ», είπε.

Ο ίδιος λέει ότι σκέφτεται να επιστρέψει στη Σιέρα Λεόνε και γιατί όχι να γίνει ανάδοχος ενός παιδιού από εκεί.

Όσο για τα της… Ελλάδας, ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει τι θα γίνει με το Ράδιο Αρβύλα του χρόνου, αφού όλα αποφασίζονται μετά το τέλος της σεζόν.

Και ναι, ο Αντώνης Κανάκης θέλει να κάνει οικογένεια, και ποιος ξέρει, τότε να καταφέρει να νιώσει ολοκληρωμένος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top