Απίστευτο:Ξεπέρασε τα 100 δις δολάρια το Facebook στο χρηματιστήριο

Μας κυβερνά o 19ος πλουσιότερος άνθρωπος, ο Mark Zuckerberg

Η είσοδος του Facebook στο χρηματιστήριο είναι γεγονός! Η 17η Μαΐου αποτελεί τη σημαντικότερη ημέρα του social media!

Χθες στη δημόσια προσφορά των μετοχών του, οι μέτοχοι έγιναν ακόμα πλουσιότεροι, καθώς το social media άντλησε το ποσό των 16 δις δολαρίων.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας που δημιούργησε ο Mark Zuckerberg σε έναν κοιτώνα του Harvard πριν από 8 χρόνια ξεπέρασε τα 100 δις δολάρια.

Η αρχική χρηματιστηριακή αξία του ξεκίνησε από 104,2 δις δολάρια και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ίση με το Amazon και μεγαλύτερη από την Hewlett Packard. Σκεφτείτε πως μόνο η VISA είχε πετύχει μεγαλύτερη επίδοση.

Ο Mark Zuckerberg κατέχει το 24% του Facebook, που μεταφράζεται σε 506 εκατομμύρια μετοχές και η κάθε μια εκτιμάται στα 38 δολάρια.

Ο ιδρυτής του διαθέτει πλέον μια αμύθητη περιουσία αξίας 19,1 δις δολαρίων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία της μετοχής του Facebook θα ανέβει ακόμα περισσότερο από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του NASDQAQ.

Το social media έχει 900 εκατομμύρια χρήστες και τα έσοδα του εκτιμώνται στα 3,7 δις δολάρια έσοδα το 2011.

Ο 28χρονος Ζουκερμπεργκ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη 19η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top