Θάνατος Βανδώρου: Το «αντίο» στον αναρχικό με τη «στολή» αστυνομικού

Ο ηθοποιός «έφυγε» από καρκίνο σε ηλικία 60 ετών

Όσα είπε η αδερφή του ηθοποιού στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Σε πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος, μετά την είδηση του θανάτου του Θεόφιλου Βανδώρου, του γνωστού ηθοποιού που γνωρίσαμε μέσα από το «Τμήμα Ηθών». Ο cool τύπος της τηλεοπτικής σειράς, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών τα ξημερώματα της Πέμπτης.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΑΝΔΩΡΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο πρόεδρος του ΣΕΗ,  Σπύρος Μπιμπίλας, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους για τον χαμό του ηθοποιού. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην παράσταση «Δεν είναι αυτό που νομίζεις» στο θέατρο Χατζηχρήστου.

μπιμπιλας βανδώρος

Βανδώρος - Μπιμπίλας στη σκηνή του θεάτρου Χατζηχρήστου/ NDP

Θεόφιλος Βανδώρος: «Έφυγε» από καρκίνο - Σπάραξε ο πατέρας του

Μετά τον Σπύρο Μπιμπίλα, πολλοί ήταν οι συνάδελφοι που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Βανδώρο και δημόσια, με μία φωτογραφία του και ένα κείμενο στα social media. Δείτε τις αναρτήσεις της Καίτης Φίνου, του Βασίλη Σπυρόπουλου και της Πέγκυς Τρικαλιώτη:

φίνου βανδώρος

βανδωρος

πεθανε ο βανδωρος

πεγκυ τρικαλιωτη

Θεόφιλος Βανδώρος - Ένας αναρχικός σε ρόλο αστυνομικού

Στο «Τμήμα Ηθών», ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν ένας πολύ «cool» τύπος, όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, παρά τον ρόλο του αυστηρού αστυνομικού. Το πολιτικό του υπόβαθρο, σε συνδυασμό με τον ρόλο του οργάνου της τάξεως, τον έκανε ξεχωριστό τηλεοπτικό χαρακτήρα.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν ένας άνθρωπος που είχε δηλώσει αναρχικός, ένας άντρας που κλήθηκε να παίξει έναν «κόντρα» ρόλο, υποδυόμενος τον «σκληρό» αστυνομικό, με ένα ωστόσο αντισυμβατικό προφίλ, που δεν ταίριαζε στα κλασικά πρότυπα των αστυνομικών, καθώς είχε μακρύ μαλλί και φορούσε σκουλαρίκια.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Θεόφιλου Βανδώρου το 1995 

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε δώσει μία εκ βαθέων συνέντευξη στη Νανά Παλαιτσάκη το 1995, στην εκπομπή «Πυρ Γυνή και Θάλασσα», και είχε μιλήσει για την αντίθεση του δηλωμένου αναρχικού και του ρόλου του αστυνομικού με τον οποίο ταυτίστηκε από την τηλεοπτική σειρά «Τμήμα Ηθών».

βαδνωρος

Ο Θεόφιλος Βανδώρος στην εκπομπή «Πυρ Γυνή και Θάλασσα»

«Υπάρχει μια αθέατη πλευρά μου στα πανεπιστήμια. Όντως έχω δηλώσει αναρχικός. Τι απαντάω σε όσους με ρωτάνε για τον ρόλο; Θα μπορούσα να πω ότι πρώτον είναι ένα ψυχόδραμα για μένα. Εγώ που είχα μία φυσική αντιπαράθεση και σε σωματικό επίπεδο με την αστυνομία λειτούργησε πάνω μου ψυχοδραματικά σαν κάθαρση. Επειδή είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει το απόλυτο, το τραβάμε και μέσα από μία διαχρονικότητα της εφηβείας, αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε πολλά πράγματα.

Δεν είχα, όμως, ποτέ τύψεις. Είτε είσαι ηθοποιός, είτε είσαι αστυνομικός, είτε διαδηλωτής, βίαιος διαδηλωτής, δεν έχεις τύψεις. Κάποια στιγμή ένιωσα τον εαυτό μου δεσμευμένο. Από ένα μεγάλο αριθμό ηθοποιών ήμουν σε θέση να γνωρίζω πώς λειτουργεί η αστυνομία περισσότερο. Είχα βιώματα», είχε πει τότε ο ηθοποιός.

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top