Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Περιφέρειας για το ΕΝΑ εκατομμύριο ευρώ και το ντοκιμαντέρ με τον Γ.Πλούταρχο

Με ανακοίνωση της, ξεκαθαρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί

Να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσίευμα της «Espresso», το οποίο ήθελε τον Γιάννη Πλούταρχο να ζητά από την Ρένα Δούρου το ποσό του ΕΝΟΣ εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να γυρίσει ένα τουριστικό ντοκιμαντέρ.

Ο τραγουδιστής, φανερά ενοχλημένος αποκάλεσε το δημοσίευμα «ψευδέστατο», και είπε πως το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, μιλώντας για συκοφαντίες, και ζητώντας από το γραφείο της Ρένας Δούρου να το διαψεύσει.

Με ανακοίνωση της, η αντιπεριφερειάρχης, Εύη Αποστολάκη, έκανε γνωστό πως:

«Η δημοσιογράφος Ρούλα Χάμου επικοινώνησε με το γραφείο της περιφερειάρχου Αττικής, ζητώντας συνάντηση. Το αίτημα της παραπέμφθηκε στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη, η οποία πραγματοποίησε τη συνάντηση με την κυρία Χάμου στις 3 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση αυτή δεν παρευρέθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος. Η συνάντηση αφορούσε πρόταση της κυρίας Χάμου για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, με στόχο την τουριστική προβολή της Αττικής, με τη συμμετοχή του κ. Πλούταρχου. Η πρόταση, που η χρηματοδότηση της ήταν κατά πολύ μικρότερη του αναφερθέντος ενός εκατομμυρίου, δεν έγινε δεκτή. Σήμερα, που η συγκυρία είναι κρίσιμη, η διαφάνεια και η σοβαρότητα είναι επιβεβλημένες».

Για το θέμα, μίλησε και η Ρούλα Χάμου με ανάρτηση στη δική της σελίδα:

«Στις διαρκείς προσπάθειες μου για πιθανή χρηματοδότηση από κάποιον πιθανό φορέα, δεν ανταποκρίθηκε κανείς από τους εκάστοτε κρατικούς φορείς. Πριν από περίπου ένα μήνα, πραγματοποίησα συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής με την αντιπεριφερειάρχη, όπως μου είπε, κυρία Αποστολάκη, σχετικά με την παραγωγή αυτού του ντοκιμαντέρ. Παρούσα σε αυτή τη συνάντηση ήταν και η υπεύθυνη τουρισμού της περιφέρειας. Κατά τη διερευνητική συνάντηση, συζητήσαμε τρόπους πιθανής συνεργασίας με την Περιφέρεια προκειμένου να παραχθεί αυτό το ντοκιμαντέρ, αλλά δεν καταλήξαμε πουθενά» λέει, διαβεβαιώνοντας πως «δεν αναφέρθηκε κανένα συγκεκριμένο ποσό».

Για τον Γιάννη Πλούταρχο, η Ρούλα Χάμου αναφέρει:

«Του προτάθηκε από μένα πριν από τρία χρόνια η παρουσίαση αυτού του ντοκιμαντέρ. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ντοκιμαντέρ, δεν υπάρχει και η παρουσίαση του Γιάννη Πλούταρχου. Πολύ περισσότερο δεν υφίσταται η εμπλοκή του σε αυτό το εγχείρημα ως μέλους της ομάδας παραγωγής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top