Τι λένε οι σταρ τις πίστας για τις φορολογικές τους δηλώσεις

«Βροχή» απαντήσεων για την λίστα με τα «φτωχαδάκια»

Πρώτη ανάρτηση: 10/09/2012 23:56

Με ανακοινώσεις για τα ποσά που λαμβάνουν και τον τρόπο που φορολογούνται, αλλά και ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας, απάντησαν πολλοί καλλιτέχνες τα ονόματα των οποίων αναγράφονται στην λίστα με τους σταρ της πίστας, οι οποίοι φέρονται να δηλώνουν όσα ένας χαμηλοσυνταξιούχος ή άπορος.

Το star.gr σας παρουσιάζει τις απαντήσεις των καλλιτεχνών

Δέσποινα Βανδή

«Τα εισοδήματα στα οποία αναφέρεστε αποτελούν τα ατομικά εισοδήματα της κυρίας Δ. Βανδή. Τα λοιπά έσοδα από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν φορολογηθεί, όπως παρέχεται η δυνατότητα εκ του νόμου, μέσω της εταιρείας “ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΛΕΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.” η οποία έχει ως σκοπό τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των πάσης φύσεων καλλιτεχνικών της δρ��στηριοτήτων. Η εταιρεία αυτή δεν είναι υπεράκτια, αλλά εδρεύει στην Ελλάδα, είναι φορολογικά συνεπής και ενήμερη, τα πλήρη δε οικονομικά στοιχεία αυτής είναι σε γνώση των φορολογικών αρχών», αναφέρει ανακοίνωση – απάντηση της δισκογραφικής εταιρείας της τραγουδίστριας «Spicy», για την οποία σας γράψαμε και νωρίτερα.

Έλλη Κοκκίνου

Δημοσιοποιώντας στο Ίντερνετ αντίγραφο της φορολογικής της δήλωσης, η Έλλη Κοκκίνου δεν έκρυψε την δυσφορ��α της. «Μετά και από το σημερινό για άλλη μία φορά απεδείχθη ότι η παραπληροφόρηση πουλάει πιο πολύ από την πληροφόρηση!», έγραψε στο Twitter της η τραγουδίστρια.

Δήμ��τρα Γαλάνη

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός της, η Δήμητρα Γαλάνη τονίζει πως τα ακριβή στοιχεία ήταν και είναι πάντα στη διάθεση των φορολογικών αρχών. Επισημαίνοντας πως η εφημερίδα παρουσιάζει έτη τα οποία ήταν από τα πλέον αδρανή κι αυτά με ελλιπή στοιχεία, η τραγουδίστρια αναφέρει μεταξύ άλλων: «είναι άρα εξαιρετικά ύποπτοι και ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγουν συγκεκριμένα ΜΜΕ να δημιουργήσουν εντυπώσεις και εντάσεις (και για την ιστορία: δεν είναι τυχαίο που αυτή η υπόθεση ξεκινά και πάλι από έντυπο το οποίο και στο παρελθόν -δεκαετία 80- είχε κάνει παρόμοια «εκστρατεία» εναντίον των Ελλήνων τραγουδιστών οι οποίοι με τη σειρά μας καταφύγαμε στα δικαστήρια και κερδίσαμε τη δίκη καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη εφη��ερίδα σε πρόστιμα χρηματικά και υποχρέωση να ανακαλέσει δημόσια)».

«Βρισκόμαστε άραγε μπροστά σε ένα καινούργιο «κυνήγι μαγισσών» ή στην εφαρμογή του πολυχρησιμοποιημένου θρίλερ «δώστε αίμα στην αρένα», προκειμένου να απασχοληθεί ο κόσμος που υποφέρει και να περάσουν και άλλα επαχθή μέτρα ; Γιατί η προσπάθεια σπίλωσης προσώπων με αξιοπιστία και κύρος, η δημιουργία εμφυλιακού κλίματος και ο κιτρινισμός δεν είχαν ποτέ ούτε αθώες ούτε αγαθές προθέσεις. Και μάλιστα όταν στοχοποιούνται προσωπικότητες με δημόσιο κριτικό λόγο και άποψη. Μάλλον πάλι κάποιος ενοχλήθηκε...», προσθέτει.

Γιάννης Κότσιρας

«Πόσο θλιβερό είναι να σου πετάνε ψεύτικο δόλωμα κι εσύ να τσιμπάς… Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά το δημοσίευμα είναι ανακριβές», έγραψε στο Twitter του ο τραγουδιστής.

Άννα Βίσση

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η Άννα αναφέρει πως με την αδερφή της Νίκη έχουν συστήσει τις εταιρείες «Vanilia ΕΠΕ» και «Άννα Βίσση και ΣΙΑ Ο.Ε.» για τα έσοδα από τις επαγγελματικές της δραστηριότητες και κάνει λόγο για παραπλανητική διατύπωση του άρθρου.

«Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι οι ως άνω αναφερόμενες εταιρείες λειτουργούν συννόμως, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και φορολογούνται στην Ελλάδα. Τα οικονομικά δε στοιχεία των εταιρειών αυτών είναι εις γνώσιν των φορολογικών αρχών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Γιώργος Μαζωνάκης

Για ανακρίβειες κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του τραγουδιστή, όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr και ο ίδιος επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Η εταιρική δραστηριότητα του Γιώργου Μαζωνάκη καλύπτεται από εταιρεία με έδρα φυσικά την Ελλάδα, δεν είναι off shore, δεν είναι κυπριακή, δεν έχει έδρα τα νησιά Fiji αλλά την Νίκαια του Πειραιά. Για όλα αυτά τα έτη φυσικά έχει καταβληθεί κάθε είδους φόρος (Φ.Π.Α. , φόρος εισοδήματος) και έχουν καταβληθεί τα ποσά των περαιώσεων. Ουδέποτε σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε οποιοσδήποτε έλεγχος πέραν των συνήθων ή η παραμικρή βεβαιωμένη φορολογική παράβαση», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σάκης Ρουβάς

«Η επιλεκτική ενημέρωση δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις», αναφέρει η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που εκπροσωπεί τον Σάκη Ρουβά, όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ποσά που αναφέρονται αποτελούν το ατομικό δηλωθέν εισόδημα του τραγουδιστή, όχι, όμως, το συνολικό εισόδημά του για το οποίο έχει φορολογηθεί. «Είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές, αφού προκύπτει σαφώς από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του, ότι ο Σάκης Ρουβάς έχει συστήσει την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ», η οποία λειτουργεί νομίμως, διέπεται από το ελληνικό δί��αιο και φορολογείται στην Ελλάδα. Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι από το 2008 (ημερομηνία που αναφέρεται στο δημοσίευμα) μέχρι και σήμερα, για τα δηλωθέντα από τον Σάκη Ρουβά και την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» εισοδήματα έχουν ήδη καταβληθεί φόροι, τέλη και εισφορές ύψους 1.200.000 ευρώ», προστίθεται.

Ραλλία Χρηστίδου

«Η περιβόητη "λίστα" προφανώς κ αφορά δηλώσεις ατομικών εισοδημάτων κ όχι εταιριών οι οποίες φορολογούνται ξεχωριστά. Κι ο νόμος είναι νόμος... Εγώ δεν έχω εταιρία. Δεν μου χρειάζεται. Είμαι με μπλοκάκι», έγραψε η τραγουδίστρια στο Twitter της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top