Eικόνες Αποκάλυψης: Καταστροφές από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Δύσκολες ώρες περνούν από τα ξημερώματα οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Σε Καβάλα και Ηλεία εντοπίζονται τα πιο σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές εκτάσεις. Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε όμως και η Θάσος. Οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν για πολλή ώρα το νησί, είχαν ως αποτέλεσμα να «πνιγούν» τα Λιμενάρια.

Εικόνες αποκάλυψης στην Καβάλα

Δρόμοι άνοιξαν στα δύο, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν,  καλλιέργειες «πνίγηκαν» στις λάσπες., ενώ οι κτηνοτρόφοι πήραν αγκαλιά τα ζωάκια τους για να γλιτώσουν από τη μανία της φύσης.

Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα για πολλές ώρες. Το κεντρικό αρδευτικό κανάλι στον κάμπο των Φιλίππων υπερχείλησε. Τα φράγματα εμπόδισαν το νερό να φύγει, μετατρέποντας τα χωράφια σε λίμνες. 

Η ορμή των νερών ήταν τόσο μεγάλη που μικροί επαρχιακοί δρόμοι κομματιάστηκαν, ενώ γκρεμίστηκε ακόμη και η περίφραξη από μπετό σε βιοτεχνία της περιοχής. 

Σε ορισμένα σημεία έξω από το Δάτο η στάθμη των νερών είναι ακόμη πολύ υψηλή. Ακόμα και οι ιδιοκτήτες δεν μπροούν να μπουν μέσα στις επιχειρήσεις τους. 

Πύργος: Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία

Μια απέραντη λίμνη θυμίζει η περιοχή του Πύργου. Οι κάτοικοι χρειάζονται ...βάρκα για να μπουν στις αυλές των σπιτιών τους. Νοικοκυριά καταστράφηκαν, επιχειρήσεις πνίγηκαν στις λάσπες, δρόμοι έσπασαν σαν πλαστικό, ενώ αυτοκίνητα αναποδογύρισαν. 

Από θαύμα λένε κάτοικοι της περιοχής ότι σώθηκε χθες βράδυ ένας άντρας στην περιοχή, όταν πλημμύρισε το σπίτι του

«Ζητήσαμε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η περιφέρεια αμέσως ανταποκρίθηκε... Χρειάζεται γεναίες επιχορηγήσεις για ένα σωστό αντιπλημμυρικό έργο» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Στο ελεος της κακοκαιρίας βρέθηκε όμως και η Ζαχάρω, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Εικόνες καταστροφής στην Ηλεία. Φωτογραφία: Εurokinissi

Ροδόπη: Πλημμύρες από τις έντοντες βροχοπτώσεις

Στη Ροδόπη κινητοποιήθηκε αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο, λόγω του μεγάλου ύψους νερού. Στην Κομοτηνή λεωφορείο που μετέφερε μαθητές κόλλησε σε πλημμυρισμένο δρόμο του οικισμού Μέσης. Οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και το λεωφορείο το τράβηξε ένα τρακτέρ. Μέσα σε όλα αυτά ο ...θαρραλέος κύριος που βλέπετε, πήγε για ....ψάρεμα στον φουσκωμένο ποταμό Κομψάτο! 

Θάσος: «Πνίγηκαν» τα Λιμενάρια

Η περιοχή υπέστη σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά.

Video απο την κακοκαιρία στα Λιμενάρια της Θάσου. Πηγή: kavalanews

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και μποφόρ

Φωτογραφία: kavalanews

Δρόμοι έγιναν «ποτάμια» και ρέματα ξεχείλισαν, με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θάσου να καλεί τους κατοίκους του νησιού να μη μετακινούνται στις περιοχές Αστρίς, Ποτός και Πευκάρι, λόγω της εκδήλωσης των έντονων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Φωτογραφία: kavalanews

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή στη Θάσο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, τα σχολεία στη Θάσο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με απόφαση του δημάρχου του νησιού.

Video: kavalanews

Στη σχετική απόφαση τονίζεται ότι αποφασίστηκε «η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Φωτογραφία: kavalanews

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή 22/11/2019

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες, περιοχές όπου γρήγορα θα σταματήσουν, καθώς επίσης στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στα ανατολικά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά πάνω από τα 1.600 μέτρα.

Βαθμιαία στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ενώ στη βορειοανατολική χώρα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το βράδυ. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας κατά τόπους το φαινόμενο των λασποβροχών.

Φωτογραφία: kavalanews

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 16, στην Ήπειρο από 8 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 20, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειότερα πελάγη και κυρίως το Θρακικό, όπου θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες ανατολικοί με ίδιες εντάσεις.

Φωτογραφία: kavalanews

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι το πρωί θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 20 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά από την Κυριακή το απόγευμα και από τα Δυτικά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε νότια και δυτική Πελοπόνησσο... ενώ σταδιακά θα επηρεάσει την υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το σύστημα αυτό τη Δευτέρα θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα με τα περισσότερα έντονα φαινόμενα στη κεντιρκή και νότια Ελλάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top