Εύβοια: Αποζημιώσεις θα δοθούν στους αγρότες για την πυρκαγιά

Οι καταστροφές ήταν πολλές

Στην άμεση αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν καταστροφές από την πυρκαγιά στην Εύβοια σκοπεύει να προχωρήσει το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βράβευσε τους ξένους πιλότους που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους με τους Έλληνες πυροσβέστες για να αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο.

Από τα τζάμια του αεροσκάφους φαίνεται το μπροστινό καναντέρ που ρίχνει νερό για να εμποδίσει τις αναζωπυρώσεις. Ακολουθεί ο κυβερνήτης του αεροσκάφους απ’ όπου έχει τραβηχτεί το βίντεο, με μια τολμηρή βουτιά. 

Ιταλοί και Ισπανοί πιλότοι κάνουν απανωτές ρίψεις πλάι στους Έλληνες πυροσβέστες. Για αυτή τους την αφοσίωση σήμερα βραβευτήκαν από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο ρόλος των εναέριων μέσων ήταν καθοριστικός, αφού η περιοχή έχει δύσβατες πλαγιές όπου είναι σχεδόν αδύνατο να μετάβουν τα πυροσβεστικά οχήματα. 

Αυτό μάλιστα, καθιστά τη φωτιά μια από τις πιο δύσκολες της δεκαετίας σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της πυροσβεστικής. Κάτι που αποτυπώνεται στον χάρτη του Κοπέρνικου. Με τα έντονα χρώματα εμφανίζονται οι δασικές εκτάσεις αλλά και οι καλλιέργειες της περιοχής. Όταν όμως, μετακινήσουμε τον κέρσορα βλέπουμε το μέγεθος της καταστροφής που καταλαμβάνει χιλιάδες στρέμματα καμένης γης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από την Τετάρτη βρίσκεται στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες και έτσι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να αποζημιωθούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top