Κ.Μπακογιάννης: «Με τη γυναίκα μου και τα παιδάκια μας είμαστε ένα παρεάκι»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ξεδιπλώνει στο STAR το όραμά του για την Αθήνα

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης ξεδιπλώνει στην Άννα Σταματιάδου και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, το όραμά του για την πρωτεύουσα.  

Ο Κώστας Μπακογιάννης προτείνει την ενοποίηση των χώρων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου και το ανακαινισμένο ξενοδοχείο "Ακροπόλ", ώστε να δημιουργηθεί μια όαση πολιτισμού.  Τον συναντήσαμε ακριβώς μπροστά από το μουσείο, με τον ήλιο να καίει.

«Έφτασε η ώρα να ενοποιήσουμε το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο με το Μετσόβειο παραδίπλα και απέναντι με το Ακροπόλ. Τι κερδίζουμε έτσι; Μπορούμε να στεγάσουμε τη μεγαλύτερη αρχαιολογική συλλογή του πλανήτη. Να κάνουμε επίθεση πολιτισμού. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις όχι μόνο για το τι θέλουμε να κάνουμε αλλά και για το πώς το πόσο θα κοστίσει και το που θα βρούμε τα χρήματα» περιγράφει ο Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».

Περιβάλλον, φωτισμός, καθαριότητα και.. ασφάλεια είναι ψηλά στην ατζέντα

«Πρώτα από όλα είναι η ασφάλεια, χωρίς την οποία οτιδήποτε άλλο καθίσταται άκυρο. Η Αθήνα καταρρέει. Πρακτικά λοιπόν εμείς τι λέμε: νούμερο ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο που θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Νούμερο δύο: συνεργασία ελληνικής αστυνομίας - δημοτικής αστυνομίας. Η δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει μόνο για να κόβει κλήσεις. Νούμερο τρία: όπου χρειαστεί  να ζητήσουμε τη συνδρομή ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης…» εξηγεί ο κ.Μπακογιάννης.

Είναι η καθαριότητα, αντικειμενικά η Αθήνα είναι μια βρώμικη πόλη. Είναι ο φωτισμός. Έχουμε δυστυχώς ατελείωτες μαύρες τρύπες στην πρωτεύουσα και είναι και το…  πράσινο. Ένα πράσινο κακοποιημένο, το οποίο είναι πολύ λίγο.

«Κοιτάξτε τώρα εδώ… Είναι αυτή εικόνα; Για να είμαστε τώρα δίκαιοι, είναι αυτή εικόνα δημόσιου χώρου, όταν μπροστά στο πρώτο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας. Δεν έχουμε καν κουρέψει τα γρασίδια, δεν έχουμε περιποιηθεί τα λουλούδια, δεν είναι ντροπή; Την Αθήνα δεν τη βιώνεις, την επιβιώνεις» συνεχίζει. 

Επόμενος στόχος η πρωτεύουσα και όχι η Βουλή

Δέκα χρόνια τώρα αυτή είναι η καθημερινότητα του Κώστα Μπακογιάννη. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η ζωή του. Σπούδασε σε Αγγλία και Αμερική.  Διετέλεσε δήμαρχος Καρπενησίου, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επόμενος στόχος όπως λέει, είναι η πρωτεύουσα και όχι η Βουλή.

«Μα αν με ενδιέφερε η κεντρική πολιτική σκηνή  είχα ευκαιρίες να το παλέψω, με γεμίζει η αυτοδιοίκηση γιατί έχει αυτή την ανισότητα γιατί εδώ,  δε μετράει ούτε πως σε λένε, ούτε τι λες, αλλά μετράει τι… κάνεις!»

Και προσθέτει: «Ξέρετε εμείς έχουμε μια πολύ ωραία φράση στο Καρπενήσι, η οποία λέει «το ήρεμο ποτάμι τρυπάει το βουνό». Νομίζω γενικά ότι αυτός είναι ένας κανόνας στη ζωή, ειδικά στην αυτοδιοίκηση που έρχεσαι σε επαφή με τόσους ανθρώπους. Για να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι, πρέπει να μάθουμε ένα πράγμα να καταπίνουμε τον εγωισμό μας. Αν θέλουμε να πάμε την πόλη μπροστά πρέπει να σπάσουμε αυγά».

Πάνω από όλα για τον Κώστα Μπακογιάννη η οικογένεια

Είναι 41 ετών και πατέρας 4 παιδιών. «Όταν έχεις 4 παιδιά και κάνεις τη δουλειά που κάνω εγώ, δεν έχεις πολλές πολυτέλειες για τον εαυτό σου, αλλά να σας πω κάτι. Εγώ δόξα τον Θεό, με τη γυναίκα μου, με τα παιδάκια μας περνάω πάρα πολύ ωραία, είμαστε και ένα παρεάκι» 

Από το παρεάκι λείπουν μόνο οι παππούδες…   
-    Υπάρχει μια ευχή που κρατάτε πάντα σαν φυλαχτό;

«Ξέρετε εγώ είχα έναν παππού παπά στα βουνά της Ευρυτανίας, ο οποίος πάντα έλεγε «πρέπει να μάθεις να αγαπάς» και η αγάπη για αυτόν δεν ήταν κάτι γενικό και αφηρημένο ήταν η κατανόηση και η συγχώρεση. Είναι αυτό που λέμε «να αγαπάς, να αγωνίζεσαι, να ξεχνάς».   

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top