Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Αναβίωσαν τα Τάγματα Εφόδου

Κόντρες για τα ληγμένα χημικά

Ορισμένους από τους νεαρούς  που αμαύρωσαν το ειρηνικό συλλαλητήριο και μετέτρεψαν σε εμπόλεμη ζώνη το κέντρο είναι μέλη νέων ακροδεξιών οργανώσεων που θαυμάζουν τον Χίτλερ και τον Μεταξά.

Αυτοαποκαλούνται "Hellenic Resistance Department" ή αλλιώς Ελληνική αντίσταση. Θυμίζουν παραστρατιωτική οργάνωση. Τα διακριτικά HRD πρωταγωνιστούν στα μπουφάν τους. Φορούν όλοι κράνη ή αντισφυξιογόνες μάσκες. Κρατούν τις επικίνδυνες μολότοφ με τον δυναμίτη και υμνούν την δικτατορία. Στην περιγραφή τους για το ποιοί είναι γράφουν:

«Έλλην Εθνικιστής. Ζήτω η 4η Αυγούστου! Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Νίκη!»

Μια άλλη ομάδα που φαίνεται να συμμετείχε στα επεισόδια είναι η Hellenic ΝS. Χαιρετούν ναζιστικά. Στο κανάλι τους στο youtube ανεβάζουν ντοκιμαντέρ με τίτλο : Αδόλφος Χίτλερ - Ο Μεσσίας του 20ου Αιώνα.

Στο site τους επιχειρούν να προσηλυτίσουν νέα μέλη και κάνουν κάλεσμα σε όλες τις εθνικιστικές ομάδες.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο 27χρονος Α.Τ. Εδώ τον βλέπουμε να ποζάρει πίσω από ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, τον Η. Παναγιώταρο και τον Σ. Δεβελέκο.

«Είναι οι συνιστώσες οι σημερινές της Χ.Α. Έχουν κοινή αναφορά όλες αυτές οι ομάδες και στον ναζισμό και στον αντικοινοβουλευτισμό. Φοβούνται να εμφανιστούν με την εμφάνιση της Χ.Α  επειδή αυτή τη στιγμή η Χ.Α βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένο», εξηγεί Δημήτρης Ψαρράς  - Δημοσιογράφος εφημερίδας των Συντακτών.

Πάντως ο 27χρονος βοηθός σκηνοθέτη έχει διαγραφεί από τη Χ.Α από το 2014.

Την ημέρα του συλλαλητηρίου όλοι αυτοί έδρασαν οργανωμένα με έναν και μόνο σκοπό. Να καταλάβουν τη Βουλή. Εδώ βλέπετε με τη μανία προσπαθούν να σπάσουν τα κάγκελα. Σε κάποια σημεία το κατάφεραν. Ενώ εδώ ο νεαρός με το λευκό κράνος συντονίζει τα μέλη πως να κινηθούν, ενώ ένας άλλος τους καλεί  να τον ακολουθήσουν.

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας αποκλειστικά στο Star και τη Μαίρη Τζώρα κάνει λόγο για μια καλά οργανωμένη ακροδεξιά επίθεση: 

«Αυτή ήταν μια πρώτη μεγάλη συγκροτημένη επίθεση των ακροδεξιών απέναντι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο απέναντι στη Δημοκρατία. Η Ελληνική αστυνομία έκανε το καθήκον της και διαφύλαξε το ελληνικό κοινοβούλιο από την εισβολή με τα ηπιότερα μέσα που μπορούσε να χρησιμοποιήσει», δήλωσε.

Τα τάγματα εφόδου άφησαν πίσω τους το εθνικιστικό τους στίγμα στους τοίχους γύρω από τη Βουλή. Παντού γκράφιτι με σβάστικες.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τα τάγματα εφόδου με χημικά. Μόνο που όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Μπαλάσκας, χθες στο κεντρικό δελτίο του Star,  ληγμένα.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ενοχλημένη:

«Οι ιστορίες με τα ληγμένα κτλ είδα και καλύτερο. Το καλύτερο που διάβασα ήταν ότι και τα κάρβουνα που είχαν τα σουβλατζίδικα ήταν χημικά. Να είμαστε και λίγο σοβαροί».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top