«Νερό δηλητήριο» στάζουν οι βρύσες στο Αλεποχώρι

Ανιχνεύτηκε εξασθενές χρώμιο

Οι κάτοικοι στο Αλεποχώρι είναι σε απόγνωση. Οι βρύσες τους στάζουν δηλητήριο αφού στο νερό ανιχνεύτηκε εξασθενές χρώμιο. Ωστόσο, παρότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και 3 χρόνια, ακόμα δεν έχει δοθεί λύση. 

Το νερό δεν είναι πόσιμο, δεν χρησιμοποιείται στην μαγειρική αλλά ούτε και στο μπάνιο αφού  ανιχνεύτηκε εξασθενές χρώμιο.

Τo Αλεποχώρι Μάνδρας έχει 1500 κατοίκους. Οι 4 στους 5 θα δουν νερό στις βρύσες τους 1 φορά στις 20 μέρες. Το 1/5 έχει νερό αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

«Ο Δήμος πριν 3 - 4 χρόνια είχε στείλει το χαρτί στους κατοίκους ότι το νερό περιέχει εξασθενές χρώμιο και είναι ακατάλληλο Από τους επιστήμονες γνωρίζουμε πως δύο είναι τα προβλήματα ή τα πετρώματα ή οι βιομηχανίες», λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες» Αλεποχωρίου. 

Από τις 7 γεωτρήσεις έμεινε η μία. Η λειψυδρία είναι έντονη. Με μονάδες αφαλάτωσης προσπαθούν να καλύψουν κάποιες ανάγκες, οι περισσότερες οικογένειες όμως παραμένουν χωρίς νερό αφού ούτε τα βυτία μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

«Εγώ πριν από 7 χρόνια πήρα σύνταξη και εγκατασταθήκαμε εδώ. Το χρησιμοποιούσαμε κανονικά… μέχρι που η γυναίκα μου έπαθε καρκίνο. Τώρα είναι στο νοσοκομείο, από τότε που την πάθαμε δεν το χρησιμοποιούμε»,  λέει κάτοικος της περιοχής.

Τα 2 mini market της περιοχής δεν προλαβαίνουν να παραγγέλνουν ντάνες με εμφιαλωμένα νερά. 

Το χρώμιο έκανε κακό και στον τουρισμό παρότι οι περιοχή έχει από τις πιο όμορφες παραλίες. Και πολλοί ντόπιοι όμως εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού οι βρύσες τους δεν έσταζαν σταγόνα. 

Μόνη λύση η υδροδότηση από την ΕΥΔΑΠ 

Η υδροδότηση της περιοχής από της ΕΥΔΑΠ είναι η μοναδική λύση ωστόσο είναι χρονοβόρα αφού το έργο χρειάζεται έως και 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top