Ρεσιτάλ θράσους από Τουρκία: Δεν έχουν καμία αξία οι δηλώσεις σας

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το τουρκολυβικό μνημόνιο

Τουρκολιβυκό Μνημόνιο

«Οι δηλώσεις της Ελλάδας και της ΕΕ δεν έχουν καμία σημασία για εμάς», δηλώνει η Τουρκία, σε ένα ρεσιτάλ θράσους για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπογραφή της συμφωνίας για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

«Η έκφραση αντιρρήσεων σε αυτή τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών, είναι κάτι το αντίθετο τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στις βασικές αρχές του ΟΗΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικά αιτήματα».

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ο Μητσοτάκης

«Η στήριξη της ΕΕ στα μαξιμαλιστική  αιτήματα της Ελλάδας και η στάση της αποφεύγει τον ειλικρινή διάλογο και να παρεμποδίζει τα διεθνή ένδικα μέσα, είναι αντίθετη τόσο με το δικό της κεκτημένο όσο και με το διεθνές δίκαιο», προοσθέτει.

Δένδιας και ΥΠΕΞ Αιγύπτου κατά του μνημονίου Τουρκίας - Λιβύης

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Οι δηλώσεις της Ελλάδας και του εκπροσώπου τύπου της ΕΕ σχετικά με το μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη χθες μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής ενότητας της Λιβύης το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη διμερούς επιστημονικής τεχνικής τεχνολογικής νομικής διοικητικής και εμπορικής συνεργασίας σε ξηρά και θάλασσα στον τομέα των υδρογονανθράκων, δεν έχουν καμία σημασία και αξία για μας. 

Ξεκάθαρο μήνυμα από την Αθήνα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η έκφραση αντιρρήσεων σε αυτή τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών, είναι κάτι το αντίθετο τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στις βασικές αρχές του ΟΗΕ

Οι προσπάθειες της Ελλάδας που  με μαξιμαλιστικά αιτήματα προσπαθεί δημοσιεύοντας άδειες δικαιοδοσίας να σφετεριστεί τις περιοχές θάλασσας δικαιοδοσίας όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Λιβύης, δεν θα αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Τι θα απαντήσει ο Μητσοτάκης εάν ο Ερντογάν προτείνει συνάντηση στην Πράγα

Η στήριξη της ΕΕ στα μαξιμαλιστική  αιτήματα της Ελλάδας και η στάση της αποφεύγει τον ειλικρινή διάλογο και να παρεμποδίζει τα διεθνή ένδικα μέσα, είναι αντίθετη τόσο με το δικό της κεκτημένο όσο και με το διεθνές δίκαιο. Η ΕΕ δεν αποτελεί διεθνές δικαστικό όργανο για να σχολιάζει ή να κρίνει συμφωνίες μεταξύ τρίτων  κυρίαρχων χωρών. 

Μητσοτάκης για Τουρκία: Η γεωγραφία δεν αλλάζει, η ιστορία δεν ξαναγράφεται

Για αυτό το λόγο καλούμε τόσο την ΕΕ όσο και τα κράτη-μέλη της, να μην υπερβαίνουν τα σύνορα και τις αρμοδιότητες τους και να επιδείξουν σεβασμό στην κυριαρχία και την ισότητα των κρατών σύμφωνα και με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του ΟΗΕ».

Συνάντηση Δένδια με Κινέζο πρέσβη για Λιβύη και Αν. Μεσόγειο

Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ (Xiao Junzheng) πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τις πρόσφατες αντιπαραγωγικές κινήσεις σε Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top