Το βίντεο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για να τιμήσουν τη Φώφη Γεννηματά

«Πρώτη» του Ανδρουλάκη ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ σε Σύνοδο του SPD

Με ένα βίντεο – αφιέρωμα θέλησαν να τιμήσουν τη Φώφη Γεννηματά οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Το βίντεο, το οποίο δείχνει σκηνές από την κηδεία της Φώφης Γεννηματά, αλλά και την πολιτική δράση της ως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, προβλήθηκε πριν τη συνεδρίαση των Ευρωσοσιαλιστών (SPD).

«Πρώτη» του Ανδρουλάκη ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ σε Σύνοδο του SPD

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε Σύνοδο του SPD ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνήμα της Γεννηματά από τον Ανδρουλάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει επαφές με άλλους ηγέτες της σοσιαλδημοκρατικής «οικογένειας», ενώ είχε την ευκαιρία για σύντομη συνομιλία και με τον νέο Γερμανό καγκελάριο, Όλφα Σόλτς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τον συνεχάρη για την εκλογή του ως Καγκελάριος και αντίστοιχα ο Όλαφ Σολτς για την εκλογική του νίκη στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες.

Ανδρουλάκης - Σολτς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Όλαφ Σολτς

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να θέσει στο Συμβούλιο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών το ζήτημα του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

«Δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατά την άφιξή του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα». 

Πρόεδρος ΚΟ του ΚΙΝΑΛ ο Μ. Κατρίνης με πρόταση Ανδρουλάκη 

Πρώτο τετ-α-τετ και με Τσίπρα

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει και το πρώτο τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει την ιδιότητα του παρατηρητή από τα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, είπε προσερχόμενος πως «η Ευρώπη διέρχεται μιας πολλαπλής κρίσης: της υγειονομικής κρίσης, της κλιματικής κρίσης, της κρίσης ενέργειας» και ζήτησε να αναθεωρηθεί.

«Να αναθεωρήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας σε ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης και κοινωνικής σύγκλισης. Να διευρύνουμε τα κριτήρια. Δεν αρκεί μόνο σήμερα να μιλάμε για το χρέος και το έλλειμμα που και αυτά σε σχέση με το ποσοστό του 60% και του 3% δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά πρέπει να μιλήσουμε και για κοινωνικά κριτήρια, τις ανισότητες, τη φτώχεια, την ανεργία», πρόσθεσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top