Βορίδης: Δεν μπορεί να υπάρξει λογική νέων lockdown από φθινόπωρο

Για εμβολιασμό: «Να πάρει ο καθένας την ευθύνη του»

«Από τη στιγμή, που θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού, δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Αυτό ξεκαθάρισε ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας στο εάν είναι υπαρκτό το σενάριο για πιθανά νέα lockdown από το φθινόπωρο, εάν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων.

Μητσοτάκης: «Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε»

«Μέχρι τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα σε όλους το εμβόλιο. Όταν όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, η λογική των περιοριστικών μέτρων δεν μπορεί να υπάρξει», ξεκαθάρισε στον Σκάι, ο υπουργός Εσωτερικών.

«Το κρίσιμο είναι το θέμα του εμβολιασμού, όπως έχει πολλάκις επισημάνει ο πρωθυπουργός. Μετά γυρνάμε στην ατομική ευθύνη», εξήγησε.

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

Όπως ισχυρίστηκε, δε γίνεται, ενώ υπάρχει η λύση, το εμβόλιο, να υποστεί η κοινωνία μια τεράστια οικονομική και προσωπική συνέπεια.

Πηγές από την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρες, εξάλλου, ως προς το θέμα αυτό:  θα είναι δύσκολη η οικονομική και κοινωνική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown το φθινόπωρο για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι, σε περίπτωση τέταρτου κύματος κορωνοϊού.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία ότι όσο προχωράει ο εμβολιασμός, πολλοί διστακτικοί πολίτες θα αναθεωρούν τις απόψεις τους, ενώ είπε πως θα γίνουμε ακόμη περισσότερες ενημερωτικές εκστρατείες υπέρ της αναγκαιότητας εμβολιασμού.

Μετάλλαξη Δέλτα: «Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown», λέει ο Αρκουμανέας

«Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, με τη μετάλλαξη Δέλτα να ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής σε τοπικά lockdown, στις περιοχές που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top