Παλαιστινιακό - Δένδιας: Συγκρατημένη αισιοδοξία για λύση από το Κάιρο 

Τέταρτη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Αίγυπτο μέσα σε τρεις μήνες!    

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για λύση στο ζήτημα της έξαρσης της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων με εκατέρωθεν επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Κάιρο όπου συναντήθηκε για τέταρτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες με τον ομόλογό του της Αιγύπτου Sameh Shoukry. 

 

Μαραθώνιος επαφών Δένδια για τη Μέση Ανατολή


Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε επίσης στο Κάιρο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’.  

 

Δένδιας: «Λύση δύο κρατών με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ»


«Εκφράζω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο  Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας.    

Δένδιας από Ισραήλ: Υπέρ πρωτοβουλίας για το μεσανατολικό η Ελλάδα  


Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα της Αιγύπτου:  
 

«Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ για άλλη μία φορά το Κάιρο - τέταρτη φορά νομίζω τους τελευταίους τρεις μήνες - και να έχω μία νέα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον φίλο μου Sameh Shoukry. 


Συζητήσαμε για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή. Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις επαφές μου με τον Gabi Ashkenazi, τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών, με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό,  και με τον Ayman Safadi, τον Ιορδανό Υπουργό Εξωτερικών στο Αμμάν προχθές. 


Ο ίδιος με ενημέρωσε για τις δικές τους - του Προέδρου Sisi και του ιδίου - επαφές στο Παρίσι και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η αιγυπτιακή πλευρά για την κατάπαυση του πυρός. 


Εκφράζω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top