Δένδιας: «Λύση δύο κρατών με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ»

Βολές Κιλιντζάρογλου: «Η μαφία είναι ο 3ος εταίρος του Ερντογάν»

Οι εχθροπραξίες στην Μέση Ανατολή συνεχίζονται για 10η μέρα, με τη διεθνή κοινότητα να προσπαθεί να σβήσει τη φλόγα που διαρκώς φουντώνει. Η Αθήνα συμμετέχει ενεργά στην "επιχείρηση" αποκλιμάκωσης κυκλώνοντας διπλωματικά τα εμπλεκόμενα μέρη, τη στιγμή που η Άγκυρα πασχίζει να παρουσιάσει ως... σωτήρα των Παλαιστινίων τον Ερντογάν! 

Αμέσως μετά το διπλωματικό του spreed σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας πέταξε για Ιορδανία. Εκεί συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Σαφάντι, λίγες ώρες προτού πάει ΚΑΙ στην Αίγυπτο. Στο Κάιρο θα δει αύριο τον Σαμέχ Σούκρι αποδεικνύοντας έτσι ότι η Ελλάδα, εν αντιθέσει με την Τουρκία, μιλά με ΟΛΑ τα εμπλεκόμενα μέρη αναζητώντας ΛΥΣΗ που θα βάλει τέλος στην "κόλαση" του Μεσανατολικού. 

Nίκος Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων


«Απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός. Η λύση στην οποία πρέπει να καταλήξουμε είναι σαφής. Δύο κράτη στα σύνορα του 1967 με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο κρατών» τόνισε ο Νίκος Δένδιας. 

Από την άλλη, ο Τούρκος ομόλογός του Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η λύση είναι ΜΙΑ. Και "ακούει" στο όνομα... Ερντογάν! 

«Στην Παλαιστίνη και πιο πέρα ακόμη, ελπίδα των καταπιεσμένων είναι ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το τουρκικό εθνος. Η Τουρκία είναι μπροστάρης των προσπαθειών  στο παλαιστινιακό θέμα» ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

: Η Τουρκική αντιπολίτευση, όμως, διαφωνεί με τον Τσαβούσογλου κι ειρωνεύεται ανοιχτά τον Ερντογάν για τους χειρισμούς του στο Μεσανατολικό. Η Ακσενέρ παρομοιάζει τον Νετανιάχου με τον Τούρκο Πρόεδρο: 

«Υπό μία έννοια ο Βενιαμίν Νετανιάχου του Ισραήλ ως ισραηλινή έκδοση του κυρίου Ερντογάν, για να υπονομεύσει τους πολιτικούς του αντιπάλους  δε διστάζει καθόλου να στραφεί κατά της ζωής πολιτών και παιδιών» ανέφερε η Ακσενέρ, πρόεδρος Καλού Κόμματος.  ... ενώ ο Κιλιντζάρογλου το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, κατηγορώντας την Τουρκική κυβέρνηση για.... σχέσεις με την Μαφία! 

«Αποκαλύφθηκε η αλήθεια!Αποκαλύφθηκε ο τρίτος εταίρος της κυβερνητικής Σύμμαχίας.Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης,το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης και οι συμμορίες του υποκόσμου! Τρεις είναι,τρεις» δήλωσε ο Κεμάλ  Κιλιτσντάρογλου-Αρχηγός Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top