ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατά κυβέρνησης για μέτρα και πανδημία

«Αντί να ασχοληθεί με τις εστίες υπερμετάδοσης, ανακοίνωνε "έξυπνα μέτρα"»

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού ασκούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

«Μετά από πέντε μήνες περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Αντί να ασχοληθεί με τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού, όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, ανακοίνωνε “έξυπνα μέτρα”, τα οποία ετοιμάζεται να μαζέψει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Lockdown: Τι αλλάζει από το Σαββατοκύριακο στις μετακινήσεις

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «η βασική επιλογή που μπορεί αυτή τη στιγμή να συμβάλει ουσιαστικά στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές είναι η επίταξη του ιδιωτικού τομέα».

Παράλληλα, σχολιάζει πως «το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, με τα νοσοκομεία στο όριο της κατάρρευσης, αρνείται να το πράξει δείχνει ότι έχουμε μία πραγματικά επικίνδυνη κυβέρνηση».

Πελώνη: Προσαρμογές στα μέτρα για εκτόνωση των πολιτών

Εξάλλου, το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τις πρακτικές της μετατρέπει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σε «υποχείριό της και όργανο επικύρωσης των αποφάσεών της».

«Όλες αυτές τις ημέρες στελέχη της κυβέρνησης ανακοινώνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, πριν καν συνεδριάσει και εισηγηθεί η επιτροπή των επιστημόνων», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

«Είναι προκλητικό και απαράδεκτο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, τώρα ξεπέρασε κάθε όριο. Με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια κρίσιμη ώρα, που η πανδημία καλπάζει και το ΕΣΥ δοκιμάζεται σκληρά» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top