Γεννηματά: Δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα η κυβέρνηση

«Έπρεπε να γίνονται περισσότερα τεστ στους υγειονομικούς»

«Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε επαρκώς για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού κατά το πρώτο lockdown με αποτέλεσμα να τρέχει συνέχεια πίσω από τις εξελίξεις», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως θα έπρεπε να γίνονται περισσότερα τεστ, στους υγειονομικούς, στα μέσα μεταφοράς, τις δομές μεταναστών, τα γηροκομεία και αλλού για να υπάρχει μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης.

«Και όλα αυτά να συγκεντρώνονται σε ένα αξιόπιστο μητρώο», σχολίασε, με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με τα «διπλά βιβλία» για τον κορωνοϊό, για τα οποία ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπάρχουν ο Στέλιος Πέτσας.

Παράταση του lockdown δείχνει και ο Πέτσας

Όπως είπε, αν γίνονταν περισσότερα τεστ και σωστή ιχνηλάτηση, τότε και θα είχε καθυστερήσει η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και δεν θα είχε και αυτή την ένταση.

Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας

Για το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι στηρίζει το ασφαλές άνοιγμα, με δειγματοληπτικά τεστ και με αυστηροποίηση σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο».

Τέλος, σημείωσε ότι απαιτείται να οργανωθούμε, προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα χαλαρότητας.

«Η έλευση των εμβολίων είναι ενθαρρυντική αλλά έως ότου φτάσουμε σε ανοσία του πληθυσμού χρειάζεται προετοιμασία ώστε να μην έχουμε ολέθρια αποτελέσματα» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top