Σίσι σε Μητσοτάκη: Θα σας στείλει τζιχαντιστές η Τουρκία! 

Προειδοποίηση του προέδρου της Αιγύπτου σύμφωνα με δημοσίευμα  

To video του Star για την τριμερή Έλλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου  

 

Μήνυμα στην Ελλάδα «προσέξτε την τρομοκρατία» έστειλε ο πρόεδρος της Αιγύπτου στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο  δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».    

Καταδίκη της Τουρκίας στην κοινή διακήρυξη Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου  

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα συναγερμός επικρατεί  μετά το μήνυμα του Αιγυπτίου προέδρου για τα παιχνίδια της Άγκυρας με τους ισλαμιστές. 

Η Αίγυπτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη όχι μόνο για την αυξανόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις αλλά ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα. 

Η ανησυχία του Καΐρου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να  κατατέθηκε και στην 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την περασμένη Τετάρτη, από τον ίδιο τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στις συζητήσεις του τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. 

Το Κάιρο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, μετέφερε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό ένα ζήτημα το οποίο αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα αλλά και ευρύτερα στην περιοχή. 

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να δίνει η ΕΕ όπλα στην Τουρκία και να απειλεί μέλος

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε από τους κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη να  κρατήσουν ψηλά το ζήτημα  στην ατζέντα, όχι μόνο των τριμερών επαφών αλλά και των δικών τους κινήσεων προς τρίτες χώρες. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση εκτιμάται ότι ήταν και η δήλωση του Πρωθυπουργού πως η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές, με επιθετικές δράσεις από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από τη Σομαλία μέχρι την Κύπρο, από το Αιγαίο μέχρι τον Καύκασο, πότε ζωγραφίζοντας αυθαίρετους χάρτες, πότε υπογράφοντας άκυρα μνημόνια και πότε ψηφίζοντας έωλους εσωτερικούς νόμους για θέματα που ρυθμίζονται με διεθνείς κανόνες. 

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη βλέπει πλέον ποιος είναι ο ταραχοποιός της γειτονιάς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top