Κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων

Έντονος καυγάς με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ως μάρτυρας ο Γιάννης Αλαφούζος. ο οποίος είχε μια σκληρή κόντρα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.
Ο πρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου ΣΚΑΪ είχε σκληρή κόντρα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.
Αλαφούζος: Ήρθα για να πω τα πάντα. Δεν ήρθα για να κρύψω τίποτε.
Νικολόπουλος: Πες μας για τον Σκάι…
Αλαφούζος: Κύριε Νικολόπουλε, ξέρω το ρόλο σας…
Νικολόπουλος (ωρυόμενος): Ποιος είναι ο ρόλος μου; Να μας το πει ο Αλαφούζος. Λέτε ψέματα στο κανάλι σας!
Αλαφούζος: Ο ρόλος σας είναι να αναπαράγετε στη Βουλή και «Παραπολιτικά», ψέματα για τα οποία η εφημερίδα έχει καταδικαστεί. Έχω πει στους δικηγόρους μου να κάνουμε αγωγή στον κ. Νικολόπουλο γιατί ξεπερνάει τα όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο Πρόεδρος του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι οι 4 τηλεοπτικές άδειες θα οδηγήσουν σε ένα ολιγοπώλιο στην ενημέρωση και δήλωσε ότι ο σταθμός του δέχεται πολιτική δίωξη από τη σημερινή Κυβέρνηση.��
Αλαφούζος: Δεν είναι η πρώτη φορά που υφιστάμεθα πολιτική δίωξη. Το ίδιο είχαμε υποστεί και με τον κ. Μητσοτάκη. Αν δεν πάρουμε άδεια, θα συνεχίσουμε να εκπέμπουμε, εκμεταλλευόμενοι τις τεχνολογίες που υπάρχουν και θα περιμένουμε η τεχνολογική και σύγχρονη πραγματικότητα να επιβάλει στη χώρα μας να αυξηθούν οι άδειες των καναλιών.
Ο κ. Αλαφούζος επιτέθηκε και κατά συγκεκριμένων επιχειρηματιών που διεκδικούν τηλεοπτική άδεια.
Αλαφούζος: Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου η σχέση ιδιοκτητών με την πολιτική εξουσία. Ένας από τους αιτούντες άδεια είναι ο κ. Καλογρίτσας, που έχει μια σύνθετη παρουσία στην ελληνική κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο. Και όμως του δόθηκε μία πολύ μεγάλη εγγ��ητική από την Αττική Τράπεζα.
Νικολόπουλος: Το «Ε» έχει πάρει δάνεια;
Αλαφούζος: Νομίζω λειτουργεί μόνο με «μαύρα», όπως ακούγεται, και παρ’ όλα αυτά πήρε άδεια. Και νομίζω ότι ο κ. Βρυώνης είναι κάτοικος Αλβανίας, με ΑΦΜ Αλβανίας, επειδή χρωστά πολλά λεφτά στο ελληνικό δημόσιο και επειδή κανείς από εσάς δεν έχει κάνει κάτι για να τον μαζέψετε…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top