Α. Τσίπρας: «Όχι σε εξάμηνη παράταση του προγράμματος χωρίς συμφωνία»

Θεοδωράκης: «Ήρθε η ώρα να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα παει»- Πρώτη ανάρτηση: 11:02

Α. Τσίπρας: «Όχι σε εξάμηνη παράταση του προγράμματος χωρίς συμφωνία»

​Όχι σε μια εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη.

«Το μείζον είναι να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία και δεν είναι μείζον μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη χώρα, διότι το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος, δηλαδή να μην αναγκαστούμε να πάμε σε μια συμφωνία που σε έξι μήνες θα μας δώσουν τα ίδια», είπε ο κ. Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Σ. Θεοδωρ��κη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι και έξω, αλλά η μεγάλη δυσκολία είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα συνομιλητή, αλλά με πολλούς διαφορετικούς. Η μεγάλη αντίφαση είναι η παρουσία του ΔΝΤ, το οποίο ζητά σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση του χρέους και οι άλλοι διαλέγουν τα σκληρά μέτρα και αφήνουν την αναδιάρθρωση. Θέλουν ala carte να έχουν το ΔΝΤ μαζί τους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σ. Θεοδωράκης: «Η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέσα στον Ιούνιο»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Α. Τσίπρα, τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλέξει ποια�� κατεύθυνση θα πάρει.

«Δεξιά είναι το Κούγκι και αριστερά είναι η παραμονή στην Ευρώπη», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Αποκάλυψε επίσης, πως ο πρωθυπουργός του είπε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες κινήσεις που μπορούν να γίνουν για να έλθει συμφωνία και έστειλε μήνυμα στου δανειστές λέγοντας ότι «θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κινούνται με τελεσίγραφα».

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να σκεφτεί ότι τα περιθώρια στενεύουν. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι οι κινήσεις θα γίνουν αποδεκτές από τους Ευρωπαίους και αντίστοιχα οι Ευρωπαίοι θα κάνουν κάποιες κινήσεις», είπε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το βάρος της συμφωνία πρέπει να το σηκώσει ο Α. Τσίπρας, αλλά και το ελληνικό κοινοβούλιο, επαναλαμβάνοντας ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι έχει η συμφωνία αυτή πρέπει να κλείσει μέσα στον Ιούνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top