Σταθάκης κατά ΝΔ: Είναι με τους «γύπες» και όχι με την Αργεντινή

«Χαίρεται με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη στάση που κρατά στο θέματης επιλεκτικής χρεοκοπίας της Αργεντινής εξαπέλυσε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Η ΝΔ χαίρεται με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, όπως έχει κατακτηθεί από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι σήμερα. Κοινώς, η ΝΔ λέει ότι ένα δικαστήριο ξένης χώρας μπορεί να γνωμοδοτήσει για το δημόσιο χρέος μιας άλλης χώρας και να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η κυβέρνηση κρατά τέτοια στάση την ώρα που «ο διεθνής οικονομικός τύπος παραμένει ουδέτερος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατάει αποστάσεις, ενώ σύσσωμες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και των περισσότερων χωρών του κόσμου, δήλωσαν ευθέως σήμερα ότι υποστηρίζουν την Αργεντινή».

«Η ΝΔ και η ελληνική κυβέρνηση είναι με τους δυο "γύπες" που αγόρασαν 15 σεντς τα αργεντίνικα ομόλογα και απαιτούν να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των 100. Συγχαρητήρια!» καταλήγει ο κ. Σταθάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top