Συν��ντησε και Παπούλια ο Αναστασιάδης: Υπάρχει σύμπτωση απόψεων για το Κυπριακό

«Η Τουρκία ήταν αυτή που δεν ήθελε μια δίκαιη λύση» είπε ο ΠτΔ

Συνάντησε και Παπούλια ο Αναστασιάδης: Υπάρχει σύμπτωση απόψεων για το Κυπριακό

Για σύμπτωση απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας για το Κυπριακό έκανε λόγο ο Κάρολος Παπούλιας μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγόρησε την Τουρκία ότι ήταν αυτή που δεν ήθελε μία «δίκαιη και σταθερή λύση», ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου: «Συνιστά μήνυμα προς τους έξω ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα συμπαρίσταται, συστρατεύεται και είναι ομόφωνη η απόφαση του ελληνικού λαού να προσπαθήσει για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης».

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος έκανε λόγο για νέο διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού ο οποίος όμως θα πρέπει αν πληροί κάποιες προϋποθέσεις: «Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί ένα κράτος ή μία μετεξέλιξη ενός ευρωπαϊκού κράτους από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος να υστερεί σε λειτουργικότητα, αποδοτικότητα των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών».

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος», ενώ επανέλαβε αυτό που είχε δηλώσει για την Αμμόχωστο και μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, εκτιμώντας πως η επιστροφή της πόλης στους Κυπρίους «θα δώσει μια πραγματικά νέα δυναμική για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top