Μαραθώνια η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη-Αρνείται τις κατηγορίες

Διαβάστε τι υποστήριξε-Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν και οι υπόλοιποι

Μαραθώνια η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη-Αρνείται τις κατηγορίες

Πρώτη ανάρτηση: 01/10/2013 22:06

Πολιτική απολογία επί έξι ώρες έδωσε ενώπιον των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατηγορείται ότι διηύθυνε μαζί με άλλους την «εγκληματική οργάνωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασιδιάρης ρωτήθηκε επιμόνως, τόσο για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο κατατέθηκε στη δικογραφία από μάρτυρα, όσο και για τις καταθέσεις των πρώην μελών που μιλούν για "εγκληματική οργάνωση".

Για το μεν καταστατικό, υποστήριξε ότι δεν βρέθηκε πουθενά, σε καμία από τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια ή γραφεία της Χρυσής Αυγής και πως το μόνο καταστατικό που υφίσταται είναι αυτό που κατατέθηκε το 2012 στην τότε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Για τις συνομιλίες που τον εμφανίζουν ως εκπαιδευτή των "ταγμάτων εφόδου" της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τέτοια τάγματα, ούτε ο ίδιος έχει τέτοιο ρόλο και όταν ρωτήθηκε πώς γνώριζε μια γυναίκα που εμφανίζεται στις συνομιλίες να τον χαρακτηρίζει εκπαιδευτή ταγμάτων εφόδου απάντησε «προφανώς με είδε στην τηλεόραση σε εκδηλώσεις του κόμματος».

Αναφορικά με τον ανώνυμο μάρτυρα, ο οποίος εξετάστηκε από τον εισαγγελέα, φέρεται να είπε πως τα στοιχεία του είναι γνωστά από έγγραφο πρόχειρων σημειώσεων που υπάρχει στη δικογραφία, ότι πρόκειται για πρώην στέλεχος των Αν. Ελ. ο οποίος πληρώθηκε για να εμφανιστεί στην τηλεόραση και ότι είχε εκδιωχθεί από τις τάξεις τη Χρυσής Αυγής γιατί ζητούσε χρήματα από τα μέλη του κόμματος και ήταν μειωμένης ηθικής άτομο.

Είπε μάλιστα, πως δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία. Άλλωστε, όπως ανέφερε, δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του καταγεγραμμένη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα προφυλακιστεί ο κ. Κασιδιάρης καθώς η σχ��τική απόφαση θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πέρασαν την πόρτα του ανακριτή, μετά τον Ηλία Κασιδιάρη

  • ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και ο Ηλίας Παναγιώταρος αρνείται τις κατηγορίες, όπως ακριβώς έκανε στην μαραθώνια απολογία του πριν απ΄αυτόν, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μίλησε κι εκείνος πολιτικά, υποστηρίζοντας πως η δίωξη εις βάρος του, είναι πολιτική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top