Επιδότηση επιχειρηματικών δανείων έως 90%

Το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κατά τρεις μήνες, έως τις 31 Μαρτίου, παρατάθηκε το πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Την πρόταση για  το πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρηματικών δανείων, «Γέφυρα 2» θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στους θεσμούς την Παρασκευή.

Εάν δοθεί το «πράσινο φως» τότε θα ακολουθήσει μια περίοδος διαβουλεύσεων για τις λεπτομέρειες του προγράμματος προκειμένου να πάρει την τελική του μορφή.

Στεγαστικά δάνεια: Παράταση τριών μηνών για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Στόχος της Αθήνας είναι το «Γέφυρα 2» να λειτουργήσει κατά τα πρότυπα του υφιστάμενου προγράμματος «Γέφυρα» το οποίο αφορά τα στεγαστικά δάνεια με υποθήκη την α΄κατοικία. Αυτή τη φορά όμως θα στοχεύει στα επιχειρηματικά δάνεια.  

Το πρόγραμμα προτείνεται να έχει διάρκεια επιδότησης 9 μήνες, η οποία θα ξεκινά από το 90% για τα ενήμερα δάνεια και θα βαίνει μειούμενη ανά τρίμηνο, όπως και για τα «πράσινα» στεγαστικά δάνεια του προγράμματος «Γέφυρα». Το ίδιο θα ισχύει και για τα δάνεια σε καθυστέρηση.

Ωστόσο μένει να φανεί τυχόν ενστάσεις οι οποίες μπορεί να διατυπωθούν από την πλευρά των θεσμών προκειμένου να κάνουν αποδεκτή την εφαρμογή του προγράμματος. Όπως για π.χ. αν θα αφορά και τα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων, αν θα είναι επιδότηση δόσης ή τόκων, αν θα περιλαμβάνονται και τα δάνεια που έχουν καταγγελθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top