Κροατία: Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο - Νεκρός ένας μαθητής

Κορίτσι επτά ετών το θύμα - Άλλοι οκτώ τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας / Reuters

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο του Ζάγκρεμπ το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παιδί και να τραυματιστούν άλλα οκτώ.

 

Ο 19χρονος δράστης επιτέθηκε σε έναν δάσκαλο και σε αρκετούς μαθητές. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις. Ο τραυματισμένος δάσκαλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως επιβεβαίωσε το νοσοκομείο Sveti Duh.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν χαοτικές σκηνές καθώς τουλάχιστον έξι ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο έφτασαν στο σχολείο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε τον δράστη, λίγο μετά την επίθεση.

«Ο επιτιθέμενος βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση. Οι τραυματίες λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη», δήλωσε η αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9.50 π.μ. και έκτοτε οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άνθρωποι εγκατέλειπαν το κτίριο έντρομοι. Βίντεο κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και ένα από το HRT Radio Sljeme, που καταγράφει τον πανικό.

Ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ, Tomislav Tomasevic, ο υπουργός Εσωτερικών Davor Bozinovic και ο υπουργός Επιστημών, Παιδείας και Νεολαίας, Radovan Fuchs, έσπευσαν στο σημείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top