Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από γέφυρα στη Βενετία

Νεκροί 21 επιβάτες και 15 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από γέφυρα στη Βενετία έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, το λεωφορείο κινούταν κανονικά στο Μέστρε, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε στο κενό στοιχίζοντας τη ζωή σε 21 ανθρώπους. 

Ιταλία: Ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος - Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος είναι 21 νεκροί και 15 τραυματίες, εκ των οποίων πέντε είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα κοντά στην Βενετία και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά. 

Οι νεκροί ήταν Ουκρανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Κροάτες τουρίστες, οι οποίοι επέστρεφαν σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα, λίγο έξω από την Βενετία.

Σήμερα το πρωί, η εισαγγελία της πόλης -στην οποία σήμερα κηρύχθηκε πένθος- ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του φοβερού αυτού δυστυχήματος. Για να εξακριβωθεί αν ήταν βλάβη του οχήματος ή  ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού αυτό που προκάλεσε την πτώση του πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές του Μέστρε. 

Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στη Βενετία

21 νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος στη Βενετία / Φωτογραφίες AP (Antonio Calanni)

Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στην Ιταλία - Νεκροί και τραυματιες

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, ο οδηγός (ένας Ιταλός 40 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του) δεν φαίνεται να προσπάθησε να πατήσει φρένο, όσο το λεωφορείο βρισκόταν πάνω στην οδογέφυρα. 

Το υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Πολλοί επιβάτες βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, μαζί με πάνω από σαράντα ασθενοφόρα των πρώτων βοηθειών. 

Οι συγγενείς των θυμάτων φτάνουν τις ώρες αυτές στην Βενετία για την δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των αγαπημένων τους προσώπων. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top