Καλιφόρνια: Ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά την κατάσβεση φωτιάς

Το ένα συνετρίβη - Τρεις νεκροί

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου / Reuters

Ένα σοκαριστικό περιστατικό μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα στην Καλιφόρνια, όπου ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής συγκρούστηκε με ένα δεύτερο και συνετρίβη. Σύμφωνα με το ABC News, και τα τρία μέλη του πληρώματος είναι νεκρά. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ελικόπτερα επιχειρούσαν σε φωτιά στην Καλιφόρνια το απόγευμα της Κυριακής. «Τα δύο ελικόπτερα συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, όταν συγκρούστηκαν. Το ένα κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια. Το δεύτερο όμως συνετρίβη» ανέφερε ο επικεφαλής της Νότιας Περιφέρειας Cal Fire, David Fulcher.

Το θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε σε γη ιθαγενών Απάτσι στην περιοχή Cabazon, όπου έχουν καεί δεκάδες στρέμματα βλάστησης, ανέφερε η Αστυνομία.

«Το ελικόπτερο που μπόρεσε να προσγειωθεί με ασφάλεια ήταν ένα Sikorsky Skycrane, ένας τύπος που μεταφέρει επιβραδυντικό υγρό πυρόσβεσης ή νερό που πέφτει στις φλόγες», είπε ο Fulcher. «Αυτό που συνετρίβη ήταν ένα ελικόπτερο Bell, που χρησιμοποιήθηκε για παρατήρηση κατά την κατάσβεση πυρκαγιών. Η συντριβή προκάλεσε μια επιπλέον φωτιά τεσσάρων στρεμμάτων, η οποία στη συνέχεια σβήστηκε», πρόσθεσε τέλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top