Σάλος με τον Ιταλό υφυπουργό Πολιτισμού: «Έχω πάει με 1.500 γυναίκες»

«Όργανο γνώσης το ανδρικό μόριο»

Ιταλία:Ο Ερωτύλος Υφυπουργός Που Έχει Πάει Με 1.500 Γυναίκες

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στον υφυπουργό Πολιτισμού της Ιταλίας, Βιτόριο Σγκάρμπι, ο οποίος αναφέρθηκε στις σεξουαλικές τους επιδόσεις, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. 

O υφυπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Βιτόριο Σγκάρμπι δήλωσε σε εκδήλωση ότι έχει πάει με 1.500 γυναίκες - AP

O υφυπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Βιτόριο Σγκάρμπι δήλωσε σε εκδήλωση ότι έχει πάει με 1.500 γυναίκες - AP

Ο Σγκάρμπι αποκάλυψε ότι έχει κάνει έρωτα με τουλάχιστον 1.500 γυναίκες, ενώ χαρακτήρισε ως «όργανο γνώσης» το ανδρικό μόριο. 

Ο 71χρονος, ο οποίος είναι κριτικός τέχνης, στο παρελθόν είχε σχέσεις με πορνοστάρ, ήταν φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και είχε συμμετάσχει και στα περιβόητα bunga bunga πάρτι. 

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδίκτυο ακούγεται να λέει αρχικά ότι «το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης, της διείσδυσης και μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα». 

Ο Σγκάρμπι ήταν στενός φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τον οποίο αποκάλυψε ότι δεν είχε τόσο έντονη ερωτική ζωή, όσο ο ίδιος - AP

Ο Σγκάρμπι ήταν στενός φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τον οποίο αποκάλυψε ότι δεν είχε τόσο έντονη ερωτική ζωή, όσο ο ίδιος - AP

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι ο Μπερλουσκόνι είχε κοιμηθεί με λιγότερες από 100 γυναίκες στη ζωή του, χαρακτηρίζοντάς το «τραγωδία». 

Τότε ο Σγκράμπι ρωτήθηκε για τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχει κάνει σεξ ο ίδιος κι εκείνος απάντησε:

«Δεν έχω όργανο μέτρησης οπότε δεν ξέρω, αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες». 

Πάντως μετά τις δηλώσεις του αυτές, 44 γυναίκες εργαζόμενες στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ιταλίας ζήτησαν από τον πρόεδρό του να τις υπερασπιστεί, ενώ το «Κίνημα των 5 Αστέρων» ζήτησε την παραίτησή του για τα σεξιστικά σχόλια που έκανε. 

 Ο υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο ζήτησε να ενημερωθεί με επιστολή από τους υπεύθυνους του Μουσείου για τα όσα είπε ο υφυπουργός του και τόνισε πως ο σεξισμός και η βωμολοχία από κάποιον που εκπροσωπεί τους θεσμούς είναι απαράδεκτα σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στον χώρο του πολιτισμού.

Οι δηλώσεις του Σγκάρμπι προκάλεσαν σάλο, όμως ο ίδιος αρνήθηκε να παραιτηθεί - AP

Οι δηλώσεις του Σγκάρμπι προκάλεσαν σάλο, όμως ο ίδιος αρνήθηκε να παραιτηθεί - AP

«Η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από το Σύνταγμα αλλά δεν πρέπει να εκπίπτει σε χυδαιότητα. Ο σεβασμός για τις γυναίκες είναι παρών σε όλη τη ζωή μου», είπε ο υπουργός.

Ο Σγκράμπι πάλι αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, λέγοντας πως οι επικριτές του είναι Αριστεροί που θέλουν να τον ακυρώσουν. 

Υποστήριξε επίσης στη La Repubblica ότι όσα συνέβησαν στο μουσείο ήταν «μια παράσταση ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς».

«Με ρώτησαν με πόσες γυναίκες έχω κοιμηθεί κι απάντησα. Είναι η ελευθερία του λόγου. Το αίτημα για την παραίτησή μου είναι λογοκρισία και φασισμός», είπε. 

Ο 71χρονος Σγκράμπι έχει «ανοιχτή» σχέση με την 50χρονη ηθοποιό και μοντέλο Σαμπρίνα Κόλε. Στο παρελθόν είχε διατελέσει δήμαρχος σε αρκετές περιοχής και είχε απόπεμφθεί από τη θέση του στην πόλη Σαλέμι μετά από δηλώσεις του για σχέσεις της Μαφίας με το δημοτικό συμβούλιο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top