Χάος στη Γαλλία: 45.000 αστυνομικοί και τεθωρακισμένα στους δρόμους

Ακόμα ένας νεαρός έχασε τη ζωή του στα επεισόδια

Χάος επικρατεί στη Γαλλία όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Συνολικά 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 καθώς η χώρα προετοιμάζεται για περισσότερα βίαια επεισόδια στους δρόμους μετά τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού αστυνομικού την Τρίτη.

Γαλλία: Νεκρός διαδηλωτής - Έπεσε από ταράτσα για να γλιτώσει τα επεισόδια

Γαλλία: Ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση   

Χάος επικρατεί στη Γαλλία μετά τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού αστυνομικού την Τρίτη / ΑP

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν οι Αρχές έχουν προχωρήσει συνολικά σε πάνω από 900 συλλήψεις, εκ των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 17 έτη, ενώ, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα για μία ακόμη νύχτα.

Γαλλία: Η αστυνομία απομακρύνει διαδηλωτές από την Πλας ντε λα Κονκόρντ στο Παρίσι        

Η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει διαδηλωτές από την Πλας ντε λα Κονκόρντ, την εμβληματική πλατεία του Παρισιού, σήμερα το βράδυ, εν μέσω των ταραχών σε εθνικό επίπεδο έπειτα από τον θάνατο 17χρονου από αστυνομικά πυρά. 

Χάος στη Γαλλία: 45.000 αστυνομικοί και τεθωρακισμένα στους δρόμους

Oι Αρχές έχουν προχωρήσει σε πάνω από 900 συλλήψεις / ΑP

«Η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλας ντε λα Κονκόρντ», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Γαλλία: Οργή και επεισόδια μετά τον θάνατο 17χρονου από πυρά αστυνομικού

Γαλλία: Ένας νεαρός έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τη στέγη ενός καταστήματος        

Ένας νεαρός άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το απόγευμα. Είχε πέσει από τη στέγη ενός καταστήματος στη βορειοδυτική Γαλλία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, καθώς οι λεηλασίες και οι βανδαλισμοί αυξήθηκαν για τρίτη συνεχή νύχτα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές. 

Οι εκδοχές της αστυνομίας και της εισαγγελίας διίστανται ωστόσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος: η πτώση του νεαρού σημειώθηκε «στο πλαίσιο μιας λεηλασίας» σε ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ο εισαγγελέας της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ο οποίος μίλησε λίγο αργότερα, βεβαιώνει από την πλευρά του ότι αυτό το κατάστημα δεν «δέχτηκε  επίθεση από ταραχοποιούς κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων».

Το θύμα, ηλικίας περίπου 20 ετών, ανέβηκε μαζί με έναν άλλο νεαρό στη στέγη ενός εμπορικού κέντρου, που έχει πολλά κλειστά καταστήματα, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Τεγιέ.

Έπεσε από τη στέγη και αρχικά τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας το πρωί. 

Ο νεαρός άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Τεγιέ. 

«Ο δεύτερος νεαρός, ο οποίος συνελήφθη, εξηγεί ότι οι δύο τους ανέβηκαν στη στέγη γύρω στις 5 το πρωί για να προσπαθήσουν να μπουν στο κατάστημα ώστε να πάρουν πίσω ένα αντικείμενο, που δεν διευκρινίζεται, το οποίο φέρεται να είχαν αφήσει μέσα», πρόσθεσε.

Πεδίο μάχης η Γαλλία - Βγάζει στους δρόμους τα τεθωρακισμένα ο Μακρόν

Γαλλία: Ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση       

Νωρίτερα η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων.

Γαλλία: Ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση   

Γαλλία:Tεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στους δρόμους / ΑP 

Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top