Βελιγράδι: «Ελάτε, σκότωσα τους φίλους μου» είπε ο 14χρονος μακελάρης

Είχε λίστα με τους συμμαθητές που ήθελε νεκρούς

Εννέα νεκρούς και πολλούς τραυματίες άφησε πίσω του ο 14χρονος με τα αρχικά Κ.Κ. μετά από την επίθεση με όπλο σε δημοτικό σχολείο στη συνοικία Βρατσάρ του Βελιγραδίου. Ο νεαρός φέρεται να είναι γιος γνωστού ακτινολόγου της σερβικής πρωτεύουσας, ενώ μόλις μια ημέρα πριν από την επίθεση βρισκόταν μαζί με τους συμμαθητές του σε πάρτι γενεθλίων.

Όπως αναφέρουν οι συμμαθητές του, η συμπεριφορά του δράστη ήταν φυσιολογική και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. «Σήμερα το πρωί όταν ήρθε στο σχολείο, άρχισε αμέσως να πυροβολεί όποιον έβρισκε μπροστά του κι επικράτησε χάος» λένε οι συμμαθητές του. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς προκειμένου να ξεφύγουν, πήδηξαν από τα παράθυρα.

Θρήνος στο Βελιγράδι: «Τα παιδιά ούρλιαζαν και έτρεχαν να σωθούν»

Η σύλληψη του 14χρονου / AP Images 

Πρώτο θύμα ήταν ο φύλακας του σχολείου, ο οποίος εργαζόταν πολλά χρόνια στο κτίριο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από όλους. Στη συνέχεια ο 14χρονος κινήθηκε προς την τάξη της Ιστορίας που βρισκόταν στο ισόγειο και πυροβόλησε τη δασκάλα.

Τα πρώτα λουλούδια στο σχολείο που αιματοκύλησε ο 14χρονος / AP Images

Όπως λένε οι συμμαθητές του, ο νεαρός έπαθε «μπλακ άουτ» γιατί ενώ ήταν άριστος μαθητής, η δασκάλα του τού έβαλε μονάδα σε διαγώνισμα Ιστορίας. 

Είχε λίστα με τους συμμαθητές που ήθελε νεκρούς

Αν και είχε πέσει κάτω, ο δράστης φέρεται να συνέχισε να πυροβολεί σκορπίζοντας πανικό και θάνατο παντού. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο δράστης σχεδίαζε την επίθεση εδώ και έναν μήνα, ενώ φέρεται να είχε φτιάξει και λίστα με τα ονόματα των συμμαθητών του που ήθελε να σκοτώσει. 

Βελιγράδι: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο - Οκτώ παιδιά νεκρά

Το όπλο που χρησιμοποίησε ανήκει στον πατέρα του και είναι δηλωμένο, ενώ στο σακίδιό του βρέθηκαμ τρεις βόμβες μολότοφ. Μετά την αιματηρή επίθεση, ο μακελάρης κρύφτηκε στην αυλή του σχολείου όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη χωρίς να αντισταθεί, ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είναι ψυχοπαθής. 

H περιοχή αποκλείστηκε μετά το μακελειό / AP Images

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο 14χρονος τηλεφώνησε μόνος του στο «192» της σερβικής αστυνομίας και ενημέρωσε για την επίθεση, λέγοντας «ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου, σας περιμένω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top