Εξερράγη στον αέρα το Starship του Έλον Μασκ - Δείτε βίντεο

Νέα δοκιμαστική πτήση «σε λίγους μήνες» υπόσχεται ο Μασκ

Στον αέρα τινάχτηκε το διαστημικό σκάφος του Έλον Μασκ, Starship / Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Εξερράγη ο διαστημικός πύραυλος Starship της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ, λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση του από την Μπόκα Τσίκα του Τέξας.

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starship της SpaceX

Σύμφωνα με το Reuters σχεδόν τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του ακολούθησε έκρηξη.

 

 

Η προηγούμενη απόπειρα εκτόξευσης του Starship έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα (18/4), ωστόσο αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω ενός τεχνικού προβλήματος. Η εταιρεία και ο Έλον Μασκ δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκ νέου προσπάθεια εκτόξευσης εντός 48 ώρων, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μπόκα Τσίκα στο Τέξας.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της εκτόξευσης:

Η εκτόξευση του οχήματος στο διάστημα για πρώτη φορά θα ήταν ένα ορόσημο για τις φιλοδοξίες της SpaceX να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη και τελικά στον Άρη - τουλάχιστον αρχικά ως μέρος του προγράμματος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA, Artemis.

'Ελον Μασκ: Yπόσχεται νέα δοκιμαστική πτήση του Starship «σε λίγους μήνες» 

Θεωρείται πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η έκρηξη αυτή δεν συνιστά αποτυχία για την εταιρία του δισεκατομμυριούχου 'Ελον Μασκ, καθώς το γεγονός ότι ο πύραυλος αυτός, ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, κατάφερε να εκτοξευθεί, συνιστά ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

   

H στιγμή της έκρηξης του Starship της εταιρείας SpaceX / Βίντεο από Reuters   

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της SpaceX, συνεχάρη μάλιστα τις ομάδες της εταιρίας του μετά την πρώτη εκτόξευση του τεράστιου πυραύλου Starship, και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή «σε λίγους μήνες».

«Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση», έγραψε στο Twitter. «Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες».

 


 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top